Wittstocksgatan 3B, ½ tr - SÅLD

2 rum (92 m2). Med mycket attraktivt läge på vackra Wittstocksgatan nära Karlaplan ligger denna charmiga våning med mycket välbevarade detaljer. Sällskapsrum, sovrum och stort kök i fil med välvda fönster mot öppen plats i sydväst där Wittstocksgatan möter Lützengatan och Tysta gatan. Bibliotek/kontor med fungerande öppen spis. Låg avgift i skuldfri bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. Garage med fyra garageplatser, för närvarande är det kö. Vacker och representativ fastighet på charmig kullerstensgata med inbjudande entré signerad Gustav Adolf Falk uppförd 1925.
Pris: 9.000.000 kr Avgift: 1.193 kr/mån. Wittstocksgatan 3B, ½ tr Östermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Farboud Nejad 073-909 49 06 farboud@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 2 rum och kök (varav 1 sovrum) Boarea: 92 m2 (faktisk uppmätn norm SS 02 10 54) Våning: 1/2 av 5, Hiss finns Avgift: 1.193 kr/mån. inkl Värme, vatten, kabel-TV och bredband (fiber)
Upplåtelseform: Bostadsrätt - Lägenhet Andelstal: 0.020328400 Byggnadsår: 1925 Förening: Brf Ryttaren VI i Stockholm

Interiör

Välkomnande hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Hallen öppnar upp mot rymligt och välutrustat kök med två välvda fönster och plats för stort matbord. Ytterligare hall med mycket förvaring som ansluter till våningens vardagsrum, badrum och bibliotek/kontor. Rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp samt annan möblering. Bibliotek/kontor med fungerande öppen spis och ytterligare garderobsförvaring. Luftigt sovrum med plats för dubbelsäng, kontorsplats samt annan möblering. Stort badrum med dusch. I våningen finns vackra bevarade originaldetaljer som välvda fönster med djupa nischer, fönsterspeglar, spegeldörrar, mässingstrycken samt vackra golv av fiskbensparkett i vardagsrum, sovrum samt bibliotek. 

Kök

Kök från Ballingslöv. Arbetsbänk samt stänkskydd i ljus kvartskompositskiva. I köket finns integrerad diskmaskin och ugn/häll från Electrolux, ny kyl och frys från 2019 från Smeg, Mikro från Whirlpool samt vinkyl med dubbla zoner från mQuvée. Vackra välvda fönster mot Wittstocksgatan. Ljusa trägolv och spotlights i taken. 

Badrum

Helkaklat badrum med dusch. Handfat med kommod under och spegelskåp med förvaring och belysning ovan. Handdukstork.

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.
Säkerhetsdörr.

Våningen är belägen ett stenkast från Karlaplan med ett rikt utbud av affärer, restauranger, bra kommunikationer (tunnelbana/bussar) och samtidigt nära till vacker natur och sköna promenader på Djurgården.

Driftskostnad

7.332 kr/år, varav
El: 3.600 kr/år
Försäkring: 3.732 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1925
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2019-05-07

Förening

Namn: Brf Ryttaren VI i Stockholm

Information:

Brf Ryttaren VI bildades år 2001 och är en skuldfri, äkta förening som äger marken. Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. Föreningen består av 48 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Kabel-tv via Telenor och bredband via Ownit med hastighet 700/1000 Mbit/s till varje lägenhet. Föreningen godkänner inte juridisk person och ägaren skall vara mantalskriven på adressen. 

Fastigheten är K-märkt i högsta klassen enigt Stadsmuseums klassificering. Byggnaden har tre uppgångar betecknade A, B och C med en hiss i vardera trapphus. Trapphuset inrymmer vädringsbalkonger. Det finns 5 garageplatser i föreningen. Till garageplatserna är det i dagsläget kö. Till medlemmarnas förfogande finns en tvättstuga belägen i källaren. Utrymme för barnvagnar och separat cykelrum i källaren. Källarplan inrymmer förvaringsutrymmen. Ett gästrum för två till fyra personer finns att disponera för kortare perioder till en kostnad av 250 kr per dygn. TV och bredband ingår.
Inhägnad gård med i huvudsak gräsytor. Sittgrupp samt lekplats för barn. 

Renoveringar:
2004 Byte av rörstammar
2004 Byte av el-stigare
2005 Renovering trapphus
2012 Nytt tak i samband med bygge av vindsvåning
2012 Ny fjärrvärmeväxlare
2013 Installation av bredband via fiber
2013 Gästrum för korttidsuthyrning
2013 Entréplan målat och försett med nya mattor
2014 Renovering av fasad
2015 Fönstermålning samt visst renoveringsarbete i garage
2015 Renovering av vädringsbalkonger i trapphus A och B
2016 Nytt torkskåp, nya tvättmaskiner och torktumlare installerade
2017 Trädgården renoverad och nya cykelställ under tak
2017 Ny garageport Wittstocksgatan 5
2018 Bergvärme installerat
2019 Nytt ventilationssystem installerat i uthyrningslokalen
2020 Ny LED-belysning uppsatt i källare och garage Q1

Inga planerade avgiftshöjningar (Kontrollerat 2020-06-04)

Se fullständig beskrivning >