Sköldvägen 32

10 rum (477 + 68 m2). Elegant sekelskiftesvilla från 1909 i tidlös och smakfull design belägen i fina villakvarter i Djursholm. Villan är vackert renoverad och har en fantastisk atmosfär. Fastigheten omfattar 545 kvm, varav 68 kvm är biyta. Vackra originaldetaljer, generös takhöjd samt fint ljusinsläpp från många och stora fönster. Magnifika och mycket vackra sällskapsrum varav ett med utgång till glasveranda. Härligt kök med utgång till stor terrass med morgonsol. På det övre planet finns flera utmärkta sovrum samt två bra badrum. Mycket bra extra utrymmen i källaren med bla gästavdelning och relaxavdelning. Stor vacker trädgård om 4.120 kvm som inramas av skyddande bågformad häck och har kullerstenslagd uppfart samt garage.
Pris: 36.000.000 krSköldvägen 32Djursholm, Danderyd
Ansvarig mäklare: Per Jansson070-562 99 00per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 10 rum + kök (varav 5 – 6 sovrum)Boarea: 477 m2 + biarea 68 m2 (faktiskt uppmätn norm SS 21054)Tomtareal: 4.120 m2
Upplåtelseform: FriköptByggnadsår: 1909Område: Djursholm, Kommun: Danderyd

Entréplan

Välkomnande entré med rustika pardörrar. Stor och luftig hall med öppen spis, vackra väggpaneler och fiskbensparkett med fris. I anslutning till hallen finns kapprum, förvaring och gästtoalett. Vacker rundad trappa med blyinfattade fönster leder upp till övre plan. Den vackra hallen öppnar upp och binder på ett fint sätt ihop kök, matsal och sällskapsrum. Generöst sällskapsrum och anslutande magnifikt matsal som avdelas med vackra skjutdörrar. Stora vackra fönster, väggpaneler och fiskbensparkett med fris. Blomsterveranda med vackert fönsterparti ut mot trädgården. Bibliotek med inbyggda bokhyllor. Platsbyggt kök från Ekeby kök med utgång till stor terrass med morgonsol. I anslutning till köket finns serveringsgång med serveringskåp samt trappa till källaren. Genomgående fina väggfält, generös takhöjd och vackra golv i fiskbensparkett.

Övre plan

Möblerbar hall med förvaring och trappa till vind. Fem väldisponerade sovrum varav ett med kakelugn (används ej) och två med utgång till balkonger med fin utsikt över trädgården. Två badrum. Genomgående vackra trägolv.

Källarplan

Ett större rum som med fördel kan användas som sällskapsrum, hobbyrum alternativt kontor. Gästavdelning med ett sovrum samt anslutande badrum. Spaavdelning med öppen spis, bastu och dusch. Praktisk inredd tvättavdelning. Badrum med dusch samt toalett. Matkällare, förråd, pannrum och garage.

Kök

Klassiskt, platsbyggt Ekeby kök i ljusa färger med vackra pardörrar mot insynsskyddad terrass i österläge. Bänkskiva i trä med mönstrat kakel ovan. Extra bred induktionshäll, extra bred ugn, integrerad diskmaskin, kyl/frys och fläkt. Matplats med plats för 6-8 personer. Panelklädda väggar och parkettgolv.

Badrum

På entréplanet finns en elegant gästtoalett med toalett och handfat. Tapetserade väggar och golv i grön marmor.
På det övre planet finns ett smakfullt större badrum med kaklade väggar i vitt samt golv i marmor. Dubbla handfat och speglar ovan. Inbyggt badkar samt dusch. Garderober, toalett och handukstork. Spotlights i tak. Fönster som ger fint ljusinsläpp. Ytterligare ett badrum med wc, handfat handdukstork och dusch med glasdörr. Spotlights i tak, klinkergolv och kaklade väggar.
På källarplanet finns ett badrum med kaklade väggar samt minimosaik på golv. badrummet finns dusch med glasvägg, toalett, handdukstork och handfat med spegelskåp ovan.
Tvättstuga med klinkergolv och målade väggar. Fönster som ger fint ljusinsläpp. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Miele samt torkskåp. Tvättbänk med bra avställningsytor samt gott om hyllor. Utgång till garage. Spaavdelning med bastu och dusch.

Trädgård

Uppvuxen, härlig, lummig trädgårdstomt som inramas fint av bågformad bokhäck och terrasseringar. Gräspartier, fina planteringar och stensatt uppfart. Stensatta terrasser på fram- och baksida ger både förmiddags- och eftermiddagssol.

Övrigt

Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1995-1997 då man bevarade de tidstypiska attributen såsom fiskbensparkett, stuckaturer, paneler och spröjsade fönster.
Boarea 477 kvm. Biarea 68 kvm varav 36 kvm på vinden och 32 kvm i källaren. Area på vinden som ej uppfyller krav på takhöjd 44 kvm.

Driftskostnad

119.060 kr/år, varav
El: 75.271 kr/år
VA: 7.237 kr/år
Renhållning: 1.552 kr/år
Försäkring: 35.000 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plansvilla med källare
Byggnadsår: 1909
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2014-08-27
Energiprestanda: 92 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: Kopplade 2-glasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: Gefion 8

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 13.560.000 kr
Summa pantbrev: 212.500 kr
Tomtareal: 4.120 m2
Tomttyp: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.

Se fullständig beskrivning >