Kometvägen Lidingö

9 rum (226 + 171 m2). Med idylliskt, sjönära läge på lugn återvändsgata och strålande sjöutsikt ligger denna mycket välplanerade villa i mycket gott skick med totalyta om ca 400 kvm. Flertalet terrasser och möjlighet till många sovrum. Bostaden ligger bara ett stenkast från vatten, badstrand och Käppala båthamn och är byggd i vinkel i 1 ½ plan samt källare. Huset är i mycket gott skick och präglas av rymliga sällskapsutrymmen med vacker vy över Käppala båthamn. Soliga och trädäckade uteplatser som nås från sällskapsdel, kök samt sovrum skapar charm och skön känsla mellan inne och ute. Läget kunde inte vara bättre med en södervänd tomt på en lugn återvändsgata utan trafik.
Sällskapsrum och bibliotek i fil mot havet har en stor öppen spis och utgång till uteplatserna och den inbyggda verandan. Verandan används flitigt under stor del av året då man sitter skyddad under tak med utsikt mot hamnen. I anslutning till sällskapsrummet finns det generösa köket med öppen spis och gott om förvaring och arbetsytor. Här finns plats för många gäster och utgång till terrass med plats för loungemöbler och fin utsikt över hamn och hav. Villan erbjuder upp till sex sovrum, dubbelgarage, bastu, tvättstuga, terrasser, två eldstäder och stora möjligheter att bygga till ytterligare sovrum på vindsetage. Bergvärme.
Här finns en villa som är perfekt för det sociala stora umgänget ute och inne. Samtidigt finns allt för att förenkla vardagslivet för den stora familjen med mycket barnfamiljer i området. Huset är byggt 1920 på en lummig trädgårdstomt med fint stenlagda partier, fruktträd, syrener och sol hela dagen. Trädgården är en charmig oas med äppelträd, planteringar, gräsmatta, plats för studsmatta och lekstuga/förråd. Flertalet populära skolor inom gångavstånd. Båtpendling från intilliggande Klippudden eller trevliga Lidingöbanan som på 19 minuter når Ropsten och anslutning till tunnelbana.
Pris: 18.250.000 krKometvägen LidingöLidingö, Lidingö
Ansvarig mäklare: Ann-Charlotte Stenbeck070-788 38 77ann-charlotte@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 9 rum + kök (varav 4 – 5 sovrum)Boarea: 226 m2 + biarea 171 m2 (faktiskt uppmätn norm SS 21054)Tomtareal: 1.433 m2
Upplåtelseform: FriköptByggnadsår: 1920 ombyggt 1964Område: Lidingö, Kommun: Lidingö

Entréplan

Välkomnande ingång från den skyddade verandan på entrésidan. Ljus och generös hall med utrymme för avhängning för ytterkläder. Från den inre hallen nås tre av de sex möjliga sovrummen samt ett rymligt badrum. Hallen öppnar upp mot sällskapsdelen som består av två härliga rum i fil samt stort kök med matsalsdel. Köket renoverades med nya maskiner 2009 och har vita skåpluckor samt arbetsbänkar i svart laminat. Ugn från Miele, integerad diskmaskin från Electrolux och kyl/frys Side-by-side med ismaskin från Samsung. Rummen har hänförande utsikt mot havet och Käppalahamnen och flertalet utgångar till den längsgående, södervända altanen med loggia. Det finns även två vackra öppna spisar, en i sällskapsrummet och en centralt placerad i köket. Ytterligare ett sovrum/bibliotek i anslutning. Från samma plan finns en separat entré med gästtoalett med dusch och charmig trätrappa upp till det övre planet.

Övre plan

Det övre planet består idag av två sovrum samt allrum/lekrum. I anslutning ligger en oisolerad vind om ca 96 kvm med full ståhöjd (inredd boyta kan bli ca 55 kvm). Här kan man bygga ett master bedroom med badrum en suite och walk-in closet med strålande sjöutsikt. På övervåningen kan också ett stort vardagsrum med sjöusikt skapas. Färdiga ritningar finns.

Nedre plan

Trappan från entréhall leder ner till husets nedre plan. Här finns en stor tvättstuga, ett relaxrum med bastu, vin/matkällare, förråd samt utgång till ett tvåbilsgarage med indraget vatten och golvbrunn.

RENOVERINGAR
2008 Nytt tak, tilläggsisolering och fasad
2009 Utvändigt;byte av allt dåligt virke, ny el lampor fasad. Fasad, grund, skorsten, fönster, lillhus skrapat och målat/kittat. Tätad skorsten. Invändigt; upprustning kök, nytt badrum samt gästwc, all el, alla golv slipade/lackade eller omlagda.
Alla väggar och tak målade på bottenplan samt källare. Mekanisk ventilation installerad, nya termostater element, samtliga dörrar och fönster tätade.
2010 Altaner mot hela sjösidan byggs, nytt larmsystem installerat.
2011 Renovering av bergvärmeanläggning med ny cirkulationspump. Ny varmvattenberedare. Totalrenovering av vinden. Parkering/uppfart annlagd med belysning, rabatter och eluttag. Grindar med motorer och sensorer.
2012 Anläggning rabatter, ritade och etablerade av trädgårdsarkitekt Ulrika Levin. Fiber installerat.
2014 Samtliga fönster ommålade utomhus.
2016 Uppgradering av alarm med kameror och rökdetektorer.
2016 Överlåtelsebesiktning utförd utan större anmärkningar (20161220). Energibesiktigad.

Övrigt

Uppvärmt dubbelgarage på uppfart med tvättmöjligheter samt stenlagda parkeringsplatser. Området ligger lugnt och vackert med naturen runt knuten med fina löpspår, golfbanan med skidåkning på vintrarna och om somrarna bad och båtliv. Gångavstånd till Långängens naturvårdsområde med Långängens Gård och slalombacke. I närheten ligger Futuraskolan, Käppala skola (F-9), Ljungbackens skola (F-4). För mer info om skolor samt förskolor gå in på Lidingö kommuns hemsida och klicka på barn och utbildning http www.lidingo.se. Med nyrenoverade Lidingöbanan når man Ropsten på 19 minuter, med bil når du Stockholms innerstad på 15-20 minuter. Från Gåshaga finns båtförbindelser till innerstan, Hasseludden och övriga skärgården. För den båtintresserade finns flertalet hamnar varav Gåshaga och Käppala hamn tillhör de största i området. Mycket välsorterad ICA i området och i intilliggande Gåshaga ligger de populära restaurangerna Pier 16 och Bryggan.

Driftskostnad

49.700 kr/år, varav
El: 10.000 kr/år
Uppvärmning: 24.000 kr/år
VA: 3.700 kr/år
Renhållning: 3.400 kr/år
Försäkring: 8.600 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla i vinkel med källare
Byggnadsår: 1920 ombyggt 1964
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2009-04-21
Energiprestanda: 32 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Krypgrund, betongplatta, grundsulor
Grundmur: Lättbetong
Stomme: Trä, lättbetong
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas kopplade
Bjälklag: Trä, lättbetong
Tak: Betongpannor
Ventilation: Mekanisk till-/fr.luft m värmeåterv.
Fastighetsbet: Kometen 11

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 7.215.000 kr
Summa pantbrev: 3.860.000 kr
Tomtareal: 1.433 m2
Tomttyp: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc. Förmån, Officialservitut: Väg, 0186-I38B
Förmån, Officialservitut: Väg, 0186-S38B
Förmån, Avtalsservitut: Villa mm, 01-IM4-61/4316

Se fullständig beskrivning >