Grindstigen 2

9 rum (285 + 55 m2). Vacker våning om totalt 340 kvm med ett svårslaget läge nära vattnet och med en fantastisk sjöutsikt över Stockholms inlopp. En unik möjlighet att förvärva en av de få lägenheterna på Lidingö med bästa läget nära vattnet på en lugn och privat återvändsgata. Våningen fördelar sig på två plan med entré på ytterligare ett separat plan. Stor och inbjudande sällskapsdel med öppen spis och i fil med generös matplats i anslutning till köket. Upp till sex bra sovrum, två stora badrum samt bastu. Fyra möblerbara terrasser varav tre med utsikt över vattnet. Välskött representativ fastighet från 1914.
Pris: 17.500.000 krAvgift: 6.900 kr/mån.Grindstigen 2Lidingö/Högberga, Lidingö
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand070-746 64 00maria@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 9 (kök)Boarea: 285 m2 + ej mätvärd area 55 m2 (faktiskt uppmätn norm SS 21054)Våning: 1+2/2, Ej hissAvgift: 6.900 kr/mån. inkl värme, VA
Upplåtelseform: BostadsrättAndelstal: 25%Byggnadsår: 1914Förening: Brf Högudden 1

Stor entré och kapprum på separat våningsplan med möjlighet till gästwc. Vacker trappa i original leder upp till våningens generösa sällskapsdel med stor öppen spis och en magnifik sjöutsikt över Stockholms inlopp samt utgång till den möblerbara terrassen i söderläge. Ytterligare en terrass mot gatan. I fil med sällskapsrummet, med fönster mot vattnet, ligger matplatsen med plats för 10-12 personer. I anslutning till matplatsen ligger köket med platsbyggd bardisk. Tre till fyra bra sovrum samt ett vackert arbetsrum med öppen spis. Många vackra detaljer med väggmålningar och utsnidade trädetaljer från 1914. Genomgående parkettgolv och vitmålade väggar. Ett stort nyrenoverat badrum med dusch och badkar samt tvättmaskin och torktumlare. Separat wc. En trappa upp ligger en renodlad sovrumsavdelning med två sovrum, stort badrum med relaxavdelning och stort fönsterparti ut mot vattnet samt en bastu. Två terrasser varav den ena med morgonsol och den andra med kvällssol. Utgång till terrasserna från varje sovrum, båda med utsikt över vattnet. På övervåningen genomgående trägolv.

Kök

Kök med vitt klinker på golv och högblanka luckor blandade med luckor i glas. Ljus bänkskiva med nedfälld ho samt marmor bakom. Spis med grill (Gaggenau), ugn (Cylinda), fläkt (Gaggenau), kyl och frys (LG), micro (Logik) samt integrerad diskmaskin (Siemens). Bardisk med plats för 4-6 personer. Stort skafferi med vädringslucka.

Badrum

På den nedre planet ett nyrenoverat badrum klätt med portugisisk kalksten på golv och delar av väggar. Dusch med hand- och takdusch samt badkar i gjutmarmor. Skåp och modul i grått (Montana) från Nordiska Galleriet, bänkskiva i corian med nedfällt handfat. Ovanför handfat, spegel med belysning. Tvättmaskin och torktumlare (Miele) med arbetsbänk ovanpå. Handdukstork samt golvvärme (el).
På det övre planet ett stort badrum (fn ej funktionsdugligt) med bastu och öppen spis. Stora spröjsade fönster med utsikt ut över vattnet. Marmor på golvet och vitmålade väggar. Hörnbadkar med infälld spegel ovanför. Dusch med marmor på golv och väggar och glasdörr. Handfat och wc. Handdukstork (el) och infällda spotlights i tak.

Stor välskött trädgård med fin växtlighet, gräsmattor, välklippta häckar och vintergröna växter.

Driftskostnad

16.600 kr/år, varav
El: 12.800 kr/år
Försäkring: 3.800 kr/år
Beräknat antal pers: 2 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1914
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2008-12-18
Energiprestanda: 190 kWh/m2 (Atemp) och år
Fastighetsbet: Högudden 1

Förening

Namn: Brf Högudden 1
Information: Föreningen äger fastigheten Högudden 1 och innehar 4 stycken bostadsrätter. Föreningen registrerades 1984. Huset är byggt 1914. Under ombildning till bostadsrätter skedde ombyggnader och viss tillbyggnad. Carport finns med 4 platser. Föreningen har en trädgårdsmästare som sköter trädgården. Kostanden för detta ingår ej i avgiften och kostar ca 3000 kr/år. Föreningen har god ekonomi och gör löpande avsättningar till framtida underhål. För närvarande finns inget som behöver åtgärdas.

Renoveringar
2016 Fasad och fönster
2015 Bergvärme installerat
2012 Filmning av VA-stammar genomförd, där status var OK
2013 Genomgång av tak utan anmärkning
1993 – 2006 Dränering runt huset

Se fullständig beskrivning >