Solviksvägen 6A

5 rum (123 + 46 m2). Med ett högt läge och vy över pittoreska och natursköna Mölle, i Solviken, ligger denna arkitektritade villa med tillhörande ateljé- eller gästhus. Ursprungligen uppförda 1971 och ombyggda under ledning av arkitekt Jan Engvall 2006. Generösa sällskapsytor och arkitektritat kök i öppen planlösning. Stora glaspartier och terrass med utsikt över Öresunds norra utlopp samt Kullabergs naturreservat och ekskog i ryggen. Hela partier med glas som suddar ut gränserna mellan hus och natur. Sällskapsrum med matsalsdel, kök, öppens spis och två utgångar till stor terrass i söder, två till tre bra sovrum, stilrent badrum samt separat gäst wc. Ateljé med härligt ljusinsläpp från en fantastisk lanternin och med sedumtak. Vacker naturtomt om 832 kvm med gräsmattor, soliga uteplatser och parkeringsplats för två bilar. Endast några minuters promenad ner till härliga stränder och klippbad.
Pris: 8.000.000 krSolviksvägen 6AMölle, Höganäs
Ansvarig mäklare: Per Jansson070-562 99 00per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 5 rum + kök (varav 3 sovrum)Boarea: 123 m2 + biarea 46 m2 (säljarens information)Tomtareal: 832 m2
Upplåtelseform: FriköptByggnadsår: 1971Område: Mölle, Kommun: Höganäs

Huvudbyggnad

Arkitektritad villa, med stora fönsterpartier och generös terrass i söder, om 95,5 kvm med källare om 46 kvm (biarea). Stort, ljust och luftigt sällskapsrum med kök i öppen planlösning. Full takhöjd och öppet upp till nock samt vitoljat massivt Wengé golv. Två stora fönsterpartier utmed långsidan av huset skapar rymd och ett vackert ljusflöde. Från köksdelen och matsalsdelen finns glasade dörrar ut till den stora terrassen i söder med murad platsbyggd grill under tak. Sällskapsrum med platsbyggd soffa framför den öppna spisen. Stilrent platsbyggt kök med bänkskiva i grå kalksten och luckor i ek. Master bedroom med två stora fönsterpartier och platsbyggd garderobsvägg samt utgång till den vackra ekskogen. Sovrum med platsbyggd våningssäng, garderob samt utgång till trädgård. Entré på kortsidan av huset med platsbyggd förvaring och intilliggande gästwc. Vackert arbetsrum – alt. sovrum i anslutning till entrén med två stora fönsterpartier och garderobsvägg. Stilrent badrum med dusch, väggar i kalksten och glasad dörr ut till trädgården. Genomgående spotlights i tak, kokosmatta på övre etageplan, putsade väggar, vackra inramade fönsterpartier, terrass samt platsbyggda garderober och förvaring i lärkträ och Vola blandare. Tvättmaskin och torktumlare i källaren. Vacker naturtomt om 832 kvm med gräsmatta och fina uteplatser.

Kök

Stilrent och platsbyggt kök i öppen planlösning med stora fönsterpartier och utgång till altan. Köksluckor i ek och bänkskiva i grå kalksten med infälld ho. Gashäll, ugn, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys.

Bad

Badrum med dusch samt fönsterdörr som ger ett fint ljusinsläpp. Vitmålade och klädda väggar i öländsk kalksten och golv med golvvärme (el) samt infällda spotlights i tak. Kommod med bred ho, spegel ovan och förvaring i skåp. Dusch med glasvägg och wc. Gästwc i anslutning till entrén. Samtliga blandare är från Vola.

ATELJE
Ateljé med sedumtak och en fantastisk lanternin som ger ett osedvanligt vackert ljusinsläpp, om 27,5 kvm. Stort rum med Bergslagskamin och pentry invid hall. Innertak i lärkträ, väggar i playwood och betonggolv med golvvärme (el). Badrum med dusch, glaserat handfat från Höganäs, Kolmårdsmarmor på golv och duschvägg samt vägghängd wc.

Övrigt

Mölle, med sitt unika läge anses som en pärla på Kullahalvön, omgivet av Kullabergs klippiga och grönskande naturreservat. Med sin genuina hamn, charmiga badställen och stenstränder samt bevarade bebyggelse i form av gamla fiskarhus, vita sekelskiftesvillor, pampiga kaptensvillor och bedårande hotell utgör Mölle en idyll som ända sedan 1800-talet lockat till sig sommarturister. Ett rikt utbud av restauranger, caféer, butiker, tennisklubb och en välrenommerad golfklubb. Kullabygden med Mölle, Arild och Höganäs har fått en alltmer viktig roll med sina kulinariska upplevelser. Lokala råvaror serveras på flertal omtalade restauranger såsom Grand Hotel Mölle, Strand Hotel Arild, Rusthållaregården, Höganäs Saluhall, Holy Smoke, Brandstationen Mölle och Maison Francaises.

Driftskostnad

32.999 kr/år, varav
El: 21.800 kr/år
VA: 5.000 kr/år
Renhållning: 2.000 kr/år
Försäkring: 4.199 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plansvilla och 1 1/2-plansvilla
Byggnadsår: 1971
Uppvärmning: Luft/luft värmepump, direktverkande el och kamin
Energideklaration: Utförd 2016-12-16
Energiprestanda: 105 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Källare/låg källare/krypgrund
Stomme: Betong/trä
Fasad: Puts på tegel
Fönster: Energiglas och 2-glas kopplade
Tak: Papp och gummiduk, sedumtak
Utv. plåtarbete: koppar
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: Höganäs Mölle 12:16

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 2.776.000 kr
Summa pantbrev: 3.054.000 kr
Tomtareal: 832 m2
Tomttyp: Naturtomt
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp
Servitut etc. Andel i samfällighet/GA: Mölle GA:7

Se fullständig beskrivning >