Regeringsgatan 80, 3 tr

3,5 rum (158 m2). På attraktivt läge i representativ fastighet ligger denna ljusa och insynsskyddade våning med utsikt över takåsarna om 158 kvm. Entré med utgång till balkong. Ett stort sällskapsrum med öppen spis i öppen planlösning med det smakfulla köket med plats för ett stort matbord. Två sovrum med lugnt läge mot gården. Möjlighet finns till ytterligare ett sovrum. Hall med rymd och platsbyggda bokhyllor och förvaring. Två exklusiva badrum och en tvättstuga. Mörka trägolv, gråmålade väggar, vita höga golvsocklar, 3.23 i takhöjd och stuckaturer i tak. Hela våningen är genomgående renoverad 2013. Unikt tillfälle att förvärva vacker våning på ett av Stockholms mest centrala boendekvarter med ett lugnt och högt läge och med närhet till Stureplan och Humlegården. Bra förening i vacker fastighet från 1900.
Pris: 14.900.000 krAvgift: 4.706 kr/mån.Regeringsgatan 80, 3 trNorrmalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand070-746 64 00maria@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 3,5 (kök)Boarea: 158 m2 (SS 21054:2009)Våning: 3/5, Hiss finns Avgift: 4.706 kr/mån. inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud), bredband
Upplåtelseform: BostadsrättAndelstal: 4,54182%Byggnadsår: 1900Förening: Brf Vätan 22

Välkomnande hall med säkerhetsdörr, mörkt trägolv och med plats för avhängning och utgång till balkong. Hallen öppnar upp mot det stora sällskapsrummet med öppen spis. Öppen planlösning in mot köket med ett mindre öppet rum mellan som kan användas som arbetsplats eller med fördel kan byggas om till ett sovrum. Vacker hall med platsbyggda bokhyllor och förvaring leder in till de två sovrummen, varav ett med kakelugn, båda med grå heltäckande matta (Kasthall) samt det större med glasparti med dörrar ut mot hallen. Ett stort badrum i anslutning till sovrummen och ett ytterligare badrum med dusch samt en separat tvättstuga.

Kök

Smakfullt och ljust kök i öppen planlösning med sällskapsrummet. Luckor i grågrönt med knoppar i mässing. Gott om förvaring i lådor under bänkskiva i Carraramarmor med nedsänkt ho. Belysning ovanför bänk i form av 4 lampor (Nordiska Galleriet/bestlite). Induktionshäll, ugn (ILVE), kolfilterfläkt nedsänkt i marmorbänk (DeDietrich), inbyggd diskmaskin (Gaggenau) samt fristående kyl och frys (DeDietrich). Plats för matbord för 8-10 personer.

Badrum

Generöst badrum med grå/svart/vit mönsterlagd marmor på golv och målade väggar i gråblått. Vackert mönstrade fönsterglas. Dusch med tak- och handdusch samt väggar i Carraramarmor. Ett inkaklat badkar i Carraramarmor och dubbla handfat (Lefroy Brooks) med spegel och belysning ovan. Vit wc. Högt skåp för förvaring, golvvärme samt infällda spotlights.

Ett andra badrum med grått mönstrat marmorgolv och målade väggar. Dusch med hand- och takdusch samt Carraramarmor på väggar. Vitt handfat (Lefroy Brooks) med spegel och belysning ovan. Vit wc. Golvvärme.

Tvättstuga med grått mönstrat marmorgolv, golvvärme och infällda spotlights i delar av tak. Ny tvättmaskin och torktumlare (Bosch) från 2017.

Övrigt

Till våningen finns ett källarförråd att disponera. Avgiftssäkning med 30% fr o m januari 2017. Fiber indraget i lägenheten. Ett nyligen renoverat hem (2013) med all äldre charm bevarad. Ett av Stockholms mest centrala boendekvarter med ett lugnt och högt läge och med närhet till Stureplan och Humlegården. Utbudet av service, affärer, restauranger, bageri, gym, bussar och tunnelbana är i det närmaste obegränsat.

Driftskostnad

15.000 kr/år, varav
El: 12.000 kr/år
Försäkring: 3.000 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1900
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-04-16
Energiprestanda: 111 kWh/m2 (Atemp) och år
Fastighetsbet: kv Vätan 22

Förening

Namn: Brf Vätan 22
Information: FASTIGHETEN OCH FÖRENINGEN
Vacker fastighet uppförd 1900. Föreningen äger fastigheten Vätan 22 med adress Regeringsgatan 80 och Snickarbacken 7. Föreningen övertog fastigheten 2001. Idag består föreningen av 27 bostadsrätter samt tre bostadsrättslokaler. Därutöver äger föreningen tre affärslokaler mot Regeringsgatan och en lokal under gården. Kabel-TV och Internetanslutning finns i fastigheten via Bredbandsbolaget. Uppvärmning sker genom fjärrvärme. Föreningen accepterar ej juridisk person.
En trevlig innergård med växter och utemöbler.
Uppdaterad underhållsplan upprättad för kommande år – inga större planerade ingrepp i närtid.
Överlåtelseavgift betalas av förvärvaren med 2,5% av gällande basbelopp (ca 1120kr)
och pantsättningsavgift med 1% av gällande basbelopp (ca 448 kr).

Årsavgifterna har sänkts med 30% från januari 2017.

Renoveringar:
Under 2001-2009 genomfördes följande renoveringar:
– Stambyte av både vatten- och avlopsstammar.
– Målning av plåttak snickarbacken 7.
– Installation av treglasfönster mot Regeringsgatan.
– Målning av trapphus Snickarbacken.
– Renovering av skorstenspipor/ventilationspipor till samtliga kök och badrum.
– Trädäck har byggts på gården samt plantering av växter.
– Inredning av källarkontor till samtliga lägenheter.
– Ommålning av samtliga fönster.
– Ommålning av trapphuset Regeringsgatan samt gårdstrapphus
– Byte av stora delar av plåttak mot gården.
– Renovering av värmecentral
Under 2010-2012 genomfördes följande renoveringar
– Renovering av balkonger, Montering av snörasskydd och målning av yttertak
Under 2013-2014 genomfördes följande renoveringar
– Bredband har installerats (Bredbandsbolaget)
– Ny värmeväxlare, tryckstegspump och pump installerad i värmecentral
Under 2016 genomfördes följande renoveringar
– Ventilationsbesiktning- lagenlig. OVK – genomförd i hela byggnaden, bostäder och lokaler
– Nytt lås- och porttelefonsystem installerat
– Renovering av trapphus/hallar

Se fullständig beskrivning >