Brahegatan 52, 6 tr

2 rum (78 + 24 m2). Strålande ljus vindsvåning med ett av Östermalms högsta lägen och fri ostörd utsikt i öster så väl som i väster. Mycket väldisponerad vindsvåning om totalt 102 kvm golvyta. Nyrenoverat kök och badrum, öppen spis och terrass om cirka 7 kvm i öster. Generös öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket är snickeribyggt med köksö och vardagsrummet har genomgående planlösning med fönsterkupor och takfönster som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Sovrum med walk-in-closet och badrum en suite. Vackra takbjälkar, gott om förvaring och gäst-wc i hallen. Fastighet uppförd 1880.
Pris: 10.500.000 krAvgift: 3.663 kr/mån.Brahegatan 52, 6 trÖstermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman070-566 69 99magnus@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 2 (kök)Boarea: 78 m2 + ej mätvärd area 24 m2 (faktiskt uppmätn norm SS 21054)Våning: 6/6, Hiss finns Avgift: 3.663 kr/mån. inkl värme, VA
Upplåtelseform: BostadsrättAndelstal: 6,8971%Byggnadsår: 1880Förening: Brf Renen 12

Hiss till våningsplan fem sedan nås våningen via den ursprungliga vindstrappan där även klädavhängning och förvaring finns. Välkomnande hall med praktiskt förråd, gott om plats för klädhängare och ingång till lägenhetens gäst-wc. Hallen öppnar upp mot sällskapsrum och kök där takfönster, den öppna spisen och utgången till terrassen ger den starka vindskaraktären. Stilfullt nyrenoverat kök med gråmålade luckor, köksö och bänkskivor i carraramarmor. Köket och vardagsrummet ligger i öppen planlösning vilket skapar fina umgängesytor utan att bryta utsikten åt något håll. Helt fönsterparti med glasdörr ut till den stora terrassen från vardagsrummet. Terrassen har belysning, värmelampa och ligger lugnt belägen mot gården med ett östligt läge och med sol fram till tidig kväll.

Matsalsdel med plats för stort middagssällskap och frukost matplats vid köksön. Passagen mot sovrummet har plats för hemarbetsplats eller läshörna invid fönsterkuporna med utsikt mot Engelbrektskyrkan och över takåsarna i väster via fönsterkuporna.

Sovrummet ligger avskilt och har såväl klädkammare som badrum en suite. Hela sovrumsdelen skapare en genomgående enhet som är privat, ljus och praktisk ur ett boendeperspektiv. Badrum med wc (kvarnmodell), dusch och tvättmaskin. Fönsterkupa ger ett naturligt ljus.

Kök

Platsbyggt stilrent kök i gråmålade träluckor från Himle Kökssnickeri. Bänkskivor och stänkskydd i Carraramarmor. Infällda spotlights under och i överskåp. Gott om förvaring i skåp invid fönsternisch. Ugn, induktionshäll och diskmaskin från Gaggenau. Bänkkylskåp och frys från Norcool. Underlimmad diskho och köksfläkt och kåpa från Fjäråskupan (riktigt kopplad). Oljad stavparkett och klinkergolv.

Badrum

Exklusivt och stilrent helkaklat badrum i vitt fasat kakel med golv i marmor och golvvärme (el). Takdusch med glasvägg, vägghängd wc, spegel med infällda lampetter på vägg. Friståendehandfat och handdukstork (el) samt gott om förvaring. Tvättmaskin med integrerad torktumlare (Electrolux Husqvarna).

Övrigt

Takhöjd ca . Synliga takbjälkar. Genomgående oljade stavparkettgolv.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1880
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2008-12-15
Energiprestanda: 157 kWh/m2 (Atemp) och år
Fastighetsbet: Renen 12

Förening

Namn: Brf Renen 12
Information: Bostadsrättsföreningen Renen 12 förvärvade fastigheten 1999. Föreningen består idag av ett bostadshus med 13 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Juridisk person accepteras inte. Kabel-TV finns i fastigheten via Com Hem. Föreningens medlemmar disponerar ett kombinerat cykel-/barnvagnsrum samt tvättstuga i källaren med en tvättmaskin, ett torkskåp och en torktumlare. Cykelställ finns på gården. Sommartid finns även en uteplats på innergården. Föreningen anordnar städdagar.

Renoveringar:
– 1999 renoverades trapphuset och vinden bebyggdes.
– 2002-2003 lades taket om samt sockelfasaden mot gatan och kungsbalkongerna renoverades.
– 2007 Stambyte
– 2011/2012 Byggde balkonger mot gård
– 2011/2012 Installerade automatisk portöppnare till entren
– 2013 Bytt ut soptunnor

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1113 kr, som betalas av köparen, samt en pantsättningsavgift om ca 445 kr.

Se fullständig beskrivning >