Grev Magnigatan 14B - SÅLD

3 rum (114 m2). På attraktiva Grev Magnigatan, mellan två lummiga gårdar, ligger denna smakfullt inredda våning med två uteplatser i öst respektive väst som ger både för- och eftermiddagssol. Gårdarna är vackert planterade med rogivande fågelkvitter. Våningen har tre kakelugnar med nyrenoverade rökkanaler samt bevarade sekelskiftesdetaljer. Rymligt platsbyggt kök inrett i lantlig stil med marmorbänkar och gråmålat plankgolv. Här finns plats för stora middagssällskap med väl tilltagen köksö. Vardagsrum med kakelugn, platsbyggda vitrinskåp och bokhyllor samt utgång till den ena uteplatsen. Våningen har idag två sovrum men kan enkelt återställas till tre, samtliga vetter mot den mindre och mer privata gården med utgång till den andra uteplatsen. Badrum med bubbelbad, dusch och wc samt gäst-wc. Närhet till Strandvägskajen, Djurgården och en hållplats från Nybroplan. Välskött förening i vacker fastighet från 1886. Kommande försäljning.
Pris på förfråganAvgift: 4.275 kr/mån.Grev Magnigatan 14BÖstermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Mats Lagerkvist070-211 92 00mats@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 3 (kök)Boarea: 114 m2 (faktiskt uppmätn norm SS 21054)Våning: 0/4, Ej hissAvgift: 4.275 kr/mån. inkl värme, VA
Upplåtelseform: BostadsrättAndelstal: 5,586337%Byggnadsår: 1896Förening: Brf Kasernen 5

Entré med separat del för avhängning och klädförvaring samt gäst-wc. Våningen vetter mot två innergårdar där sovrummen och badrummen ligger mot den innersta gården. Från det bortersta sovrummet nås den ena uteplatsen med förmiddagssol fram till strax efter lunch under sommarmånaderna. Intill detta sovrum ligger en garderob som enligt originalritning varit ett badrum. Det största sovrummet går att dela av i två, dörröppning finns kvar men är igenbyggd idag. Mot den andra gården i väst ligger vardagsrum och kök. Från vardagsrummet finns en kakelugn samt utgång till gård. Intill vardagsrummet ligger det rymliga köket där stora sällskap kan umgås vid det stora matbordet och runt köksön. Våningen har smakfullt inretts i en genomgående lantlig och tidsenlig stil som passar fint ihop med de lummiga innergårdarna. I våningen finn vackra platsbyggda skåp från Garbo Interiör samt ett upplyst vinställ från Ulf Hedberg Snickeri. Samtliga rum har gråmålat trägolv förutom vardagsrummet som har oljat furugolv. En oas mitt i Östermalms mest eftertraktade kvarter.

Kök

Stilfullt platsbyggt kök med stor gammeldags spiskåpa, marmorbänkar och gråmålade skåp och lådfronter med tidsenliga beslag. Här finns utrusning och utrymmer för matlagning till stora sällskap med fin utsikt mot trädgården. Även i köket finns en kakelugn i samma stil som i vardagsrum och sovrum.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt och beige med handfat, dusch, bubbelbad och wc samt golvvärme och handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare från Mile.

Övrigt

Våningen disponerar två källarförråd av föreningen på ca 15 kvm tillsammans.

Driftskostnad

7.000 kr/år, varav
El: 3.800 kr/år
Försäkring: 3.200 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1896
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-12-09
Energiprestanda: 160 kWh/m2 (Atemp) och år

Förening

Namn: Brf Kasernen 5
Information: Bostadsrättsföreningen Kasernen 5 förvärvade fastigheten 1994. I föreningen finns 23 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Den ena hyresrätten (2 rok, 56 kvm) har ett speciallåneavtal vilket bla innebär att den ej kan upplåtas på den öppna marknaden såsom bostadsrätt i framtiden. Den andra hyresrätten är 5 rok, 116 kvm. Föreningen accepterar inte juridisk person. Kabel-TV och Internet finns i fastigheten via Com Hem. Tillgång till cykelrum samt tvättstuga i gårdshuset med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug, ett torkskåp och ett torkrum. Till medlemmarnas förfogande finns en innergård med planteringar och utemöbler.

Utförda renoveringar:
– 1975 totalrenoverades gårdshuset, då bl a rörstammar och elstigare byttes.
– ca 1985 genomgick gathuset en totalrenovering då bl a rörstambyte samt byte av elstigare genomfördes.
– 1996 Byte av termostatventiler
– 1997/1998 renoverades fönster.
– 2001 målades taken om.
– 2002 målades trapphusen om.
– 2003 renoverades gården mellan husen.
– 2013 – 2014 Renovering av ”bakre” gård. Färdig till våren 2014
– 2016 Relining av två avloppsstammar i gårdshuset.
– 2017 OVK

Kommande renoveringar:
– 2017 Åtgärder från OVK
– 2017 Målning av fönster.

Se även föreningens underhållsplan.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr av köparen samt en pantsättningsavgift om fn 480 kr/notering.

Se fullständig beskrivning >