Östermalmsgatan 52, 3 tr - SÅLD

8 rum (303 m2). Med högt läge och fri utsikt i över vackra Stureparken i norr och Humlegården i söder ligger denna eleganta och vackra 1880-talsvåning. Tre generösa och ljusa sällskapsrum i fil med magnifik parkutsikt, fyra till sex sovrum, tre kakelugnar, en öppen spis och två balkonger i söder. Exklusivt och klassiskt platsbyggt kök i grått med öppen spis och utgång till solig balkong. Ytterligare ett kök, två badrum, en gästtoalett och en tvättstuga finns i bostaden. Våningen har många klassiska originaldetaljer såsom takrosetter, höga väggpaneler och eleganta pardörrar. Hela våningsplanet disponeras som en bostad. Mycket välskött förening i vacker och representativ fastighet från 1881.
Pris på förfråganAvgift: 11.620 kr/mån.Östermalmsgatan 52, 3 trÖstermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson070-562 99 00per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 8 (kök)Boarea: 303 m2Våning: 3/6, Hiss finns Avgift: 11.620 kr/mån. inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud), fiber
Upplåtelseform: BostadsrättAndelstal: 17,2%Byggnadsår: 1881Förening: Brf Lönnen 14

Vid Stureparken ligger denna vackra och representativa våning med ett ljust och fritt läge. Välkomnande stor hall med gott om plats för avhägning, platsbyggd garderob samt gästtoalett. Hallen öppnar upp med glasad dubbeldörr till två luftiga sällskapsrum. I fil med vardagsrummet ligger bibliotek och matsal. Vackra skjutdörrar in till den generösa matsalen. Exklusivt och klassiskt platsbyggt kök i grått med öppen spis och utgång till solig balkong. Från köket har man fri sikt i söder över Humlegården. Ljust master bedroom med anslutande sobert badrum, kakelugn och hel garderobsvägg. Rummet ligger med fri utsikt över den lugna gåden. Ytterligare tre bra sovrum varav två med hel garderobsvägg. Intilliggande modernt badrum med badkar, golvvärme och infällda spotlights. Tidigare serveringsgång nu inredd med klädgarderober och linneskåp. I direkt anslutning till hallen når man ytterligare en hall med egen entré. Det mindre köket har vitlaserad köksinredning och utgång till balkong mot gården. Praktiskt inredd tvättstuga. Skåp och garderober i sovrum, kök, hall och badrum är platsbyggda med återskapade vackra klassiska detaljer. Tidstypiska bevarade originaldetaljer som fiskbensparkett och takrosetter. Generös takhöjd och många fönster ger ett vackert ljusflöde i hela våningen.

Kök

Exklusivt och klassiskt platsbyggt kök med luckor i ljust grått, vacker öppen spis och utgång till balkong i söder. Bänkskiva i granit, rostfri spis med induktionshäll, inbyggd micro från Electrolux, generös fläkt med direktutsug, och diskmaskin från Miele. Hel diskbänk med belysning. Hel kyl, frys och vinkyl i rostfritt från Electrolux. Stort praktiskt skafferi och städskåp. Glasskåp, porslinsskåp, fiskbensparkett och infällda spotlights i tak. Matplats för 4-8 personer. Mycket gott om förvaring i många skåp samt fri sikt i söder ner mot Humlegården.
Det mindre köket har vitlaserade luckor, vitrinskåp och utgång till balkong i söder. Spis och fläkt från Electrolux, kyl/frys från Miele och furugolv. Matplats för 4-5 personer.

Badrum

Badrum invid master bedroom har italienskt kakel med antikmotiv samt golv i roströd och vit marmor. Infälld spegel med belysning på vardera sida. Handfat med kommod i körsbär, bänkskiva i granit, inbyggt badkar, och wc. Golvvärme, handdukstork (el) och infällda spotlights i tak.
Smakfullt helkaklat badrum med hörnbadkar och handfat med kommod i körsbär. Infälld spegel med belysning på vardera sida, wc och golvvärme (el).
Praktisk, helkaklad och rymlig tvättstuga med diskbänk, förvaring, inbyggda hyllor, golvvärme (el), tvättmaskin och torktumlare från Miele samt stor maskin för grovtvätt (Wascator).
I hallen finns en gästwc med klinkergolv och handfat.

Övrigt

Ursprungligen är våningen fördelad på två lägenheter men används idag som en bostad med sammanlagt fyra till sex möjliga sovrum, tre sällskapsrum, bibliotek, två kök, två badrum samt en gästtoalett och tvättstuga. Ett av köken kan med fördel göras om till ytterligare ett sovrum. De två ytterdörrarna har säkerhetsdörr. Våningen disponerar tre källarförråd och ett stort vindsförråd. Månadsavgiften betalas kvartalsvis i förskott.

Driftskostnad

17.515 kr/år, varav
El: 11.515 kr/år
Försäkring: 6.000 kr/år

Byggnad

Byggnadsår: 1881
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-09-18
Energiprestanda: 112 kWh/m2 (Atemp) och år
Fastighetsbet: Lönnen 14

Förening

Namn: Brf Lönnen 14
Information: Bostadsrättsföreningen Lönnen 14 förvärvade fastigheten 1985. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av 12 bostadsrätter. Juridisk person accepteras inte. Internetuppkoppling finns via Stockholms stadsnät och kabel-TV finns i fastigheten via Comhem. Gemensam tvättstuga med en tvättmaskin, en wascator, två torktumlare och ett torkskåp. Trädgårdsbod och cykelrum på gården. Fin skyddad gård med gräsmatta, fina planteringar, utemöbler och grillmöjligheter. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift och en överlåtelseavgift av köparen.

Renoveringar:
2013 Trapphusrenovering
2011 Fasadrenovering
2003 Elstigare bytta och infrästa i väggar i trapphus
2003 Tvättstuga renoverad (gott skick)
2003-2004 Fastighetens stammar byttes

Se fullständig beskrivning >