Rådmansgatan 18, 2 tr - SÅLD

8 rum (332 m2). I representativ fastighet med ett trevligt läge mellan Karlavägen och Birger Jarlsgatan ligger denna ljusa och vackra hörnvåning som genomgått en total och stilsäker renovering under ledning av arkitekt Daniel Nyström på Nyström Persia. Genomgående exklusiva materialval och hög standard där moderna inslag har blandats med bevarade vackra originaldetaljer. Våningen är uppdelad i en större och en mindre våning med sammanlagt upp till 6 bra sovrum, 4 badrum samt en gästwc, tvättstuga och walk in closet. Välskött förening i vacker fastighet från 1912.
Pris på förfråganAvgift: 12.415 kr/mån.Rådmansgatan 18, 2 trÖstermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson070-562 99 00per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 8 (kök)Boarea: 332 m2Våning: 2/5, Hiss finns Avgift: 12.415 kr/mån. inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Upplåtelseform: BostadsrättAndelstal: 11,19678%Byggnadsår: 1912Förening: Brf Oxeln 5

Invid Engelbrektskyrkan och Balettakademin ligger denna vackra och representativa hörnvåning med ett ljust och fritt läge. Välkomnande stor hall med gott om plats för förvaring, öppen spis samt gästwc. Vackert och luftigt sällskapsrum med utgång till balkong. Ljust gråmålade väggar med vitmålade bröstpaneler och vackert spröjsade fönster med vackra fönstervred i mässing. Med skjutdörrar öppnar man upp till den vackra matsalen med burspråk och fransk balkong och även här en grå färg på väggar och vita vackra bröstpaneler. I fil med matsalen ligger det exklusiva och stilrena köket som går i grått med köksö klädd i carraramarmor. Tre stora sovrum alternativt arbetsrum i fil, alla tre med kakelugn och två av de med klädkammare. Två stora och exklusiva badrum med golvvärme och infällda spotlights, varav ett med bastu. Ytterligare två bra sovrum mot gården med egen ingång och ett separat badrum. Denna del kan med fördel användas som uthyrningsdel då även förberedelse för kök gjorts. Praktiskt inredd tvättstuga samt en stor walk in closet med balkong mot gården. Ny el infräst i väggarna, belysning (Flos) samt förberett för fiberanslutning.Tidstypiska bevarade originaldetaljer som vackra spröjsade fönster, stuckatur och takrosetter. Generös takhöjd och många fönster ger ett vackert ljusflöde i hela våningen.

Kök

Exklusivt platsbyggt kök i material valchromat som går i grått med gott om förvaring i stora skåp samt lådor i köksö. Bänkskiva i carraramarmor med nedfälld ho och blandare (Tapwell). Häll och köksfläkt (Bora) nersänkt i bänkskivan. Infälld kyl och frys, infälld diskmaskin samt inbyggd ugn (samtliga Gaggenau).

Badrum

Det större badrummet i elegant utförande med Carraramarmor på golv och i material grå valchromat på snickerier, ett hållbart och vattentåligt material samt paneler i grå ask. Kombinerad inglasad ångbastu och dusch med hand- och takdusch klädd i marmor. Vägghängd wc, dubbla handfat nedsänkta i marmorskiva på platsbyggd kommod. Platsbyggda högskåp med gott om förvaring, Flos spegelbelysning, handdukstork, golvvärme samt infällda spotlights från Flos i tak.

Ytterligare ett badrum med Carraramarmor på golv, väggar målade i grått samt delvis klätt i marmor. Ett inbyggt badkar samt en inglasad dusch med vikbar dörr, hand- och takdusch. Handfat på platsbyggd kommod i material valchromat, vägghängd wc, golvvärme, handdukstork samt infällda spotlights i tak.

Ytterligare ett badrum med Carraramarmor på golv, väggar målade i vitt samt delvis klätt i marmor. Dusch klädd i marmor med hand- och takdusch och vikbar duschvägg i glas. Handfat och vägghängd wc. Handdukstork samt infällda spotlights i tak.

Gäst wc med Carraramarmor på golv, mörkt grönt målade väggar, vägghängd wc samt handfat och infällda spotlights i tak.

SEPARAT MINDRE VÅNING
Entré med klädkammare för avhängning. Öppet stilrent kök i vitt med matplats för upp till 8-10 personer. Bänkskiva i carraramarmor med nedsänkt ho (deco steel), induktionshäll, fläkt, ugn, inbyggd diskmaskin, kyl och frys. Gott om förvaring i under-och överskåp samt ett skafferi. Kombinerat sov- och vardagsrum som avskiljs med en dekorativ vägg i mitten av rummet. Genomgående parkettgolv, utanpåliggande spotlights, höga bröstpaneler, djupa fönsternischer och balkongdörrar mot fransk balkong.
Ett stort badrum klätt med Carraramarmor på golv och med gråmålade väggar. Separat dusch, klädd i marmor, med hand- och takdusch. Platsbyggd kommod med nedsänkt handfat i marmorskiva. Vägghängd wc, golvvärme och infällda spotlights i tak.

Övrigt

Våningen disponerar två vindsförråd och två källarförråd. Våningen är belägen med närhet till Stureplan med ett rikt utbud av affärer, restauranger, bra kommunikationer (tunnelbana/bussar) och samtidigt nära till Humlegården och Lill-Jansskogen med vacker natur och sköna promenadstråk.

Driftskostnad

23.000 kr/år, varav
El: 17.000 kr/år
Försäkring: 6.000 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 1912
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-11-12
Energiprestanda: 102 kWh/m2 (Atemp) och år
Fastighetsbet: Oxeln 5

Förening

Namn: Brf Oxeln 5
Information: Föreningen Brf Oxeln 5 äger sedan 1 oktober 1988 fastigheten Oxeln 5 med byggår 1912. Föreningen upplåter i fastigheten 14 lägenheter med bostadsrätt samt 3 källarlokaler med hyresrätt.

Föreningen har i samband med stambytet tagit upp nya lån under 2016.

Juridisk person accepteras ej som medlem. Enligt stadgar tas en pantsättningsavgift och en överlåtelseavgift ut av köparen.

Till lägenheten hör källarförråd samt vindsförråd.

Utförda renoveringar:
2015 – Målning av yttertak
2016 – Byte av stammar

Se fullständig beskrivning >