Riddargatan 78, 4 tr - SÅLD

7 rum (178 m2). Med lugnt och mycket attraktivt läge nära Djurgården och Karlaplan ligger denna högt belägna och inbjudande familjevåning om 178 kvm (183 kvm enligt föreningens register) i mycket gott skick. Generös takhöjd och välbevarade tidstypiska detaljer. Matsal med kakelugn, vardagsrum med fungerande öppen spis och bibliotek med stor balkong och utsikt mot Oscarskyrkan och Fredrikshovs slott. Tre sovrum och två badrum. Kök med matplats i tidigare trapphus, serveringsgång och tvättrum med blyinfattat fönster. Solid förening i välskött och representativ fastighet byggd 1897.
Pris: 19.000.000 krSenaste bud: 20.000.000 krAvgift: 7.133 kr/mån.Riddargatan 78, 4 trÖstermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Lotta Leuckfeld070-777 88 00lotta@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 7 (kök)Boarea: 178 m2Våning: 4/5, Hiss finns Avgift: 7.133 kr/mån. inkl värme, VA
Upplåtelseform: BostadsrättAndelstal: 6,2739%Byggnadsår: 1897Förening: Brf Beväringen 4

Interiör

Välkomnande möblerbar djup hall med avhängning, garderober och vacker fiskbensparkett. Hallen öppnar upp med dubbla dörrar till matsal, vardagsrum respektive bibliotek. Matsalen med utrymme för många och vardagsrummet ligger i fil. Vardagsrummet som är hörnrum ligger även i fil med bibliotek samt med ett sovrum, allt länkat med vackra dubbeldörrar. Sällskapsrummet har öppen spis och dubbla fönster mot Riddargatan. Bibliotek med inbyggda bokhyllor och garderober samt rymlig balkong med utsikt mot Fredrikshovs slott, Oscarskyrkan och den vackra grannfastigheten i nationalromantisk stil. Samtliga sociala ytor har ljusa väggar, fiskbensparkett och fina originalstuckaturer. Stort sovrum med ingång från biblioteket med garderobsvägg samt inbyggd bokhylla och garderob. Betsat brädgolv samt dubbla fönster mot Riddargatan. Från matsalen nås via dubbeldörrar ett sovrum med fönster mot gården med inbyggda garderober och en-suite badrum, betsat brädgolv och ljusa väggar. I serveringsgången med förvaring och grön/vit rutigt linoleum golv ligger ett sovrum mot gården med inbyggda bokhyllor och målat brädgolv samt ytterligare ett badrum.

Kök

Lantkök med generös matplats i gamla trapphuset med all maskinell utrustning. Arbetsbänkar i ek och vitt kakel på väggen. Infälld belysning i ovanskåp samt tak. Charmig matplats placerad i det gamla trapphuset.

Badrum

Renoverat badrum med fönster i ovankant för ljusinsläpp, svart/vit kakel på uppvärmt golv. Handfat, wc och handdukstork. Dusch med vit mosaik bakom glasdörrar.

Badrum

Ett andra badrum med kakel på väggar och sjösten på uppvärmt golv och fönster mot gården. Badkar, handdukstork, wc, dubbelt handfat med kommod för förvaring med stor spegel ovanför.

TVÄTTRUM
Bortom köket finns en rymlig tvättstuga som även skulle kunna vara sovrum med vackert blyinfattat fönster. Inbyggda skåp och garderober, tvättmaskin och torktumlare. Arbetsbänk i ek.

Övrigt

Till våningen hör ett källarförråd.
Våningen är belägen nära till Karlaplan med ett rikt utbud av affärer, restauranger, bra kommunikationer och samtidigt i närheten till vacker natur och sköna promenader på Djurgården.

Driftskostnad

15.000 kr/år, varav
El: 15.000 kr/år
Beräknat antal pers: 1 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1897
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2008-11-06
Energiprestanda: 121 kWh/m2 (Atemp) och år
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
Fastighetsbet: Beväringen 4

Förening

Namn: Brf Beväringen 4
Information: Bostadsrättsföreningen Beväringen 4 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 1994. Fastigheten byggdes 1897 och föreningen består av 21 lägenheter med bostadsrätt. Kabel-TV och internet finns i fastigheten via ComHem. Föreningens medlemmar disponerar ett gemensamt cykelrum, barnvagnsrum och ett gymrum. Tvättstuga i gatuplan över gård med tre tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och två manglar. Sommartid finns en trevlig uteplats på en välskött innergård med möbler och planteringar. Uppvärmning sker genom fjärrvärme. Till våningen hör ett källarförråd.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 107:- samt en pantsättningsavgift på 443:- som betalas av köparen. Köparen debiteras även en kostnad om ca 500 kr för införskaffandet och montering av namnskylt. Föreningen accepterar ej juridisk person som ägare till bostadsrätterna.

Inga planerade avgiftshöjningar eller kapitaltillskott finns.

Renoveringar:
2015 Underhåll av värmesystem
2013 Fönsterrenovering
2011 Balkongrenovering
2010 Byte av avloppsstammar källare
2009-2010 Entréer och portar
2008 Gård
2005 Spolning av stammar
1999 Tak
1999 Fasad
1980 Stambyte för kök och bad
1980 Elstigar bytta

PLANERADE Renoveringar:
Huset är i gott skick och inga stora renoveringsarbeten är planerade.

Se fullständig beskrivning >