Skeppargatan 80, 2 tr - SÅLD

4 rum (119 m2). Med en mycket attraktiv adress invid Karlaplan ligger denna optimalt planerade fyrarumsvåning i en ljus och lugnt belägen fastighet uppförd 1913 i nationalromantisk paradstil. Våningen fångar det mesta som kan önskas av ett boende från tidsepoken så som stora luftiga sällskapsrum, fantastiska spröjsade fönster, öppet kök och tre sovrum belägna mot den lugna innergården. Utöver detta har våningen två balkonger, en mot gata och en mot gården, ett vackert burspråk i vardagsrummet och ett stort kök med platsbyggd skåpinredning och plats för många gäster. En varsam renovering, som har bibehållit våningens originaldetaljer, skapar charm och atmosfär smakfullt kombinerat med en modern form och funktion. Stilrent badrum i Carraramarmor, gäst-wc och separat tvättutrymme. Välskött fastighet bebyggd 1913 efter ritningar av arkitekter S Westholm och J A Bagger.
Pris: 15.000.000 krAvgift: 5.363 kr/mån.Skeppargatan 80, 2 trÖstermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Magnus Ekman070-566 69 99magnus@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 4 (kök)Boarea: 119 m2 (faktiskt uppmätn norm SS 21054)Våning: 2/5, Hiss finns Avgift: 5.363 kr/mån. inkl värme, VA
Upplåtelseform: BostadsrättAndelstal: 6,82%Byggnadsår: 1913Förening: Brf Kornetten 8

Genom vackra dubbeldörrar kommer man in i den välkomnande stora hallen med kapprum och ingång till separat tvättstuga med tvättpelare. Hallen öppnar upp mot såväl sovrumsdel mot gården som kök och sällskapsrum mot gatan. Sällskapsrum med vackert spröjsat burspråk och gott om plats för umgänge. Finsnickrade parskjutdörrar leder in mot köket med balkong och stora sällskapsytor. Tre sovrum med lugnt läge mot gård, varav ett med utgång till balkong och ett med separat köksingång. Master bedroom har ett vackert serveringsskåp i original samt en angränsande klädkammare som tillsammans skapar mycket bra förvaringsmöjligheter. Infälld tv i serveringsskåpet. Samtliga sovrum och hallen är färgsatta med en sober kulör från Farrow and Ball.
Passage mellan sovrumsdel och kök med ett stilrent badrum med badkar, dusch, wc och dubbelhandfat. I passagen finns också gäst-wc samt stort rymligt skafferi eller förråd.

Kök

Specialritat och platsbyggt kök med vita släta luckor med motordriven öppning/stängning, praktiska förvaringslösningar och stora arbetsytor. Bänkskiva och stänkskydd i vacker carraramarmor. Mässingsblandare från Vola. Planmonterad diskho och induktionshäll. Vitvaror från Gaggenau; varmluftsugn, mikro, induktionshäll, diskmaskin, vinkyl och kyl. Fläkt och frys från Siemens samt infälld nedsänkbar tv i överskåp. Bardel/frukostmatplats i förlängningen av arbetsbänken. Mycket generös matsalsdel invid balkong- och fönsterpartiet mot gatan. Belysning från takspotlights (Delta Light).

Badrum

Påkostat badrum med badkar från Duravit, design Philippe Starck, och duschhörna med glasväggar från Duscholux. Carraramarmor på golv och väggar. Stort handfat med dubbla blandare och förvaring i kommod. Wc, handdukstork och golvvärme (el). Fina och praktiska nischer ovan badkar och i dusch, samt fönster med frostat glas som släpper in ljus från angränsande sovrum. Genomgående exklusiva kranar och blandare från Vola. Infällda spotlights i tak samt lamparmaturer på vägg vid badrumsspegel. Gäst-wc i samma smakfulla utförande och materialval. Separat tvättstuga i hall med tvättpelare från Miele.

Övrigt

Takhöjd ca 3,15 m. Genomgående påkostade spotlights från Delta Light monterade i tak samt dimmrar och vägguttag från Eljo Renova. Oljad fiskbensmönstrad ekparkett i hall, vardagsrum och kök. Målat furugolv i sovrummen. Till våningen hör två källarförråd. Våningen har ett mycket attraktivt läge med närhet till ett flertal populära skolor och stort butiksutbud i Fältöversten, samt träningscenter, goda kommunikationer och naturligtvis Djurgårdens naturområden.

Driftskostnad

10.500 kr/år, varav
El: 6.000 kr/år
Försäkring: 4.500 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1913
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2008-08-19
Energiprestanda: 195 kWh/m2 (Atemp) och år
Fastighetsbet: Koronetten 8

Förening

Namn: Brf Kornetten 8
Information: Bostadsrättsföreningen Kornetten 8 förvärvade fastigheten 1987. Föreningen består av 14 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet upplåten med hyresrätt. Föreningen accepterar ej juridisk person som medlem. Kabel-TV finns i fastigheten via ComHem, bredband sköts av lägenhetsinnehavare. Till medlemmarnas förfogande finns cykelrum samt innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1100 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 440 kr som betalas av låntagaren.

Utförda renoveringar:
2014 Trapphus
2009 Stambyte
2008 Elstambyte
2007 Renovering av balkonger
2006 Omputsning av fasad

Kommande renoveringar är kökstrapphuset som finansieras med avsatta medel.

Se fullständig beskrivning >