Storgatan 12, 1 tr - SÅLD

4 rum (138 m2). Med ett mycket attraktivt läge nära Östermalmstorg och Strandvägen ligger denna tilltalande hörnvåning i mycket gott skick i representativ jugendfastighet från 1907. Genomgående välbevarade tidstypiska detaljer så som parkett, stuckaturer, djupa fönsternischer, bröstpanel och en takhöjd om 3,22 m. Generös och välkomnande hall med marmorgolv och gott om förvaring i anslutande kapprum. Vackert sällskapsrum i fil med det stora köket ger ett fint ljusflöde från många fönsterpartier. Två stora sovrum, varav det ena med separat klädkammare. Binovakök i öppen planlösning med matplats alternativt sällskapsavdelning med fungerande kakelugn. Modernt och ljust badrum med gott om förvaring samt en gästtoalett. Charmig balkong med västerläge mot gården. Ett attraktivt läge i omtyckta kvarter på Östermalm med kort gångavstånd till butiker, affärer och restauranger och goda kommunikationer samt med närhet till vackra Djurgården.
Pris: 13.900.000 krAvgift: 5.387 kr/mån.Storgatan 12, 1 trÖstermalm, Stockholm
Ansvarig mäklare: Per Jansson070-562 99 00per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 4 (kök)Boarea: 138 m2 (faktiskt uppmätn norm SS 21054)Våning: 1/5, Hiss finns Avgift: 5.387 kr/mån. inkl värme, VA
Upplåtelseform: BostadsrättAndelstal: 3,903%Byggnadsår: 1907Förening: Brf Havssvalget 19

Via pardörrar och säkerhetsdörr med extra säkerhetslås välkomnas man av en stor och inbjudande hall med marmorgolv samt golvvärme. Hallen öppnar upp mot våningens samtliga rum och erbjuder utmärkt förvaring i form av en stor klädkammare samt i anslutning till helkaklad gästwc. Utgång till balkong mot gården med västerläge och eftermiddagssol. Fantastiskt sällskapsrum i hörnläge med stuckatur och bröstpanel, härliga fönsterpartier och slottsparkett på golv. Vackra skjutdörrar leder in till det stora och öppna köket med matplats alternativt sällskapsavdelning med fungerande kakelugn.Invid sällskapsrum ligger sovrum/biblioteksdel samt master bedroom.

Kök

Exklusivt Binovakök med vackert plankgolv av gran samt goda förvaringsmöjligheter bakom ett flertal luckor och lådfronter och skafferi. Ugn, diskmaskin, mikro och induktionshäll (Gaggenau), rostfri kyl och frys med ismaskin (Smeg) samt kolfilterfläkt (Binova). Arbetsbänk samt vägg bakom i carrarramarmor. Plats för matbord för upp
till 12 personer alternativt mindre matbord och en soffgrupp. Belysning via spotlights på skena i tak. I köket finns ingång till separat del för tvätt med en tvättmaskin (Bosch) samt plats för extra förvaring.

Badrum

Ljust och modernt badrum med vitkaklade väggar och svart klinker på golv med golvvärme (el). Dusch (hand- och takdusch) med glasvägg, vägghangd wc, handfat, infälld spegel samt handdukstork. Praktisk förvaring i platsbyggda vita skåp och hyllor. Belysning via infällda spotlights i tak.

Gästwc

Separat gäst wc i anslutning till hallen med vitkaklade väggar och svart granit på golv. Handfat, stor infälld spegel samt vägghangd wc och infällda spotlights i tak.

Övrigt

2012 drogs elen om i våningen och jordfelsbrytare installerades. Kontakter och brytare är i porslin från Gysinge byggnadsvård.
Till våningen hör ett källarförråd.
Våningen är attraktivt belägen med närhet till såväl Östermalmstorg och Stureplan samt till vattnet vid Strandvägen och Djurgårdens vackra natur.

Driftskostnad

15.500 kr/år, varav
El: 9.000 kr/år
Försäkring: 6.500 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerfamiljshus
Byggnadsår: 1907
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: Utförd 2009-09-21
Energiprestanda: 118 kWh/m2 (Atemp) och år
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: Havssvalget 19

Förening

Namn: Brf Havssvalget 19
Information: Brf Havssvalget 19 är en äkta bostadsrättsförening som omfattar fyra trapphusadresser; Storgatan 12, Storgatan 12A, Skeppargatan 29 och Skeppargatan 29A. Föreningen består av 30 lägenheter där alla upplåts med bostadsrätt. Inom fastigheten finns 6 källar-/marklokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen accepterar inte juridisk person. Fastigheten upplåts med tomträtt. Bredband via ComHem. Till medlemmarnas förfogande finns tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, mangel samt ett torkskåp. Föreningslokal som används för årsmöten etc, hushållssoprum samt rum för pappersinsamling. Cykelrum finns i källarplan med ingång invid entrén till Skeppargatan 29. Kabel-TV och bredband finns i fastigheten via ComHem. Juridisk person accepteras ej. Trevlig gård med planteringar.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av säljaren. Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Renoveringar
2003 Takrenovering
2003 Gårdsfasader renoverade
2004 Vertikala avloppsstammar inkl anslutningar till våtrum och kök är spolade och kontrollerade
2007 och 2011, Renovering av gård, nya kalkstensgångar och planteringar
2008 Tvättstugan renoverad
2009 Nytt cykelrum
2015 Balkonger
2016 Renovering av hisskorgar

Planerade renoveringar
2017 Iordningsställande av gården samt en mindre återvinningsstation.
2017 Slipning av golv i entréer samt nya mattor.

Se fullständig beskrivning >