Ekorrbacken 1

12 rum (511 + 105 m2). I anrika Saltsjöbadskvarter med högt läge och fantastisk vy över Baggensfjärden, Hotellviken och slalombacken ligger denna smakfullt helrenoverade sekelskiftesvilla. Kvänumkök med AGA spis. Upp till sju sovrum, sju toaletter, fem badrum, generösa och inbjudande sociala ytor med totalt tre öppna spisar och uppvärmda fiskbensparkettgolv. Enastående souterrängplan med relaxavdelning av internationell klass och spektakulär vinkällare. Relaxavdelningen inkluderar en inomhuspool, bastu i teak, hemmabio, utekök med betongtopp och Gaggenauplattor, samt ett inomhus kök med kyl och diskmaskin samt gym med flertalet maskiner. Vind med två stora vackert inredda rum med hänförande utsikt samt kök och badrum. Dubbelgarage med direktaccess till huset. Huset ligger på en höjd med utsikt åt alla håll, trädgård som fungerar både för umgänge och lek nära vatten på en lugn gata. Härlig uppvuxen trädgård med flertalet uteplatser, amerikansk veranda, gräsmatta, planteringar och lekytor med lekstuga etc. Fastighet från 1912.
Pris på förfråganEkorrbacken 1Saltsjöbaden, Nacka
Ansvarig mäklare: Lotta Leuckfeld070-777 88 00lotta@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 12 rum + kök (varav 5 – 7 sovrum)Boarea: 511 m2 + biarea 105 m2 (faktiskt uppmätn norm SS 21054)Tomtareal: 1.525 m2
Upplåtelseform: FriköptByggnadsår: 1916Område: Saltsjöbaden, Kommun: Nacka

Entréplan

Entré med en amerikansk veranda och vacker dubbeldörr leder in till välkomnande hall. I hallen finns gästtoalett med pärlspont i engelsk stil och generös avhängning bakom draperi. Hallen öppnar upp till samtliga rum och har ljusinsläpp från alla väderstreck. Genomgående fiskbensparkett med vattenburen värme. Bibliotek med platsbyggda bokhyllor, sällskapsrum/matsal med öppen spis, TV rum, punchveranda/matsal, samtliga rum med vacker utsikt. Rymligt och ombonat kök från Kvänum med arbetsbänkar i Carraramarmor samt uppvärmt klinkergolv i svart/vita romber med svart ram. En AGA spis sprider värme och hemtrevnad. Vacker trapp i ek leder upp till sovrumsavdelning.

VÅNING 1
Tre till fyra sovrum, två badrum, walk-in closet samt veranda med full takhöjd och fantastisk utsikt över Baggensfjärden. I direkt anslutning till Master Bedroom som har öppen spis, uppvärmt stavparkettgolv och garderober från Kvänum och separat skogarderob finns ett stort badrum med badkar, dusch, dubbla handfat samt toalett. Svart/vitt uppvärmt golv i romber och vacker handdukstork. I bortre ändan av badrummet finns ett dressingroom. Hela mastersviten för tankarna till ett engelskt boutiquehotell. Badrummet som hör barnsovrummen har badkar, toalett samt handfat i samma stil som master bath. I dagsläget är rummen disponerade som två barnsovrum och ett stort lekrum, samtliga med målade trägolv. Lekrummet och master bedroom binds samman av den unika verandan som skulle kunna nyttjas som yogarum, gym, musikrum, kontor eller ett härligt utrymme att njuta av utsikt och rymd.

Souterrängplan

På nedre plan finns många inbjudande ytor för umgänge, avslappning och rekreation. Hela planet har uppvärmd natursten på golv. Första sällskapsrummet lämpar sig väl som vinprovarrum då det ligger framför den specialbyggda vinkällaren (tre meter från golv till tak) fullt synlig via glasvägg och smakfull dold belysning. Rummet har öppen spis och plats för många. Bredvid vinkällaren ligger en spektakulär pool (ca 3,6 m * 3,1 m) med minimosaik, med fullt djup och utsikt. Avfuktningsanläggning för motsvarande en simhall finns installerad som garanterar gott inomhusklimat. I anslutning till poolen finns en relaxavdelning, ett stort rum med bioduk och surroundsystem, även detta med öppen spis och insyn till poolen via glasvägg. Här finns ett enklare kök med kokplatta, kylskåp och diskmaskin samt generösa ytor som omfattar både badrum med handfat, dusch, bastu i teak med Tylöaggregat, toalett samt plats för ombyte.
Utgång till södervänd terrass uppdelad i olika ”rum” med utekök med betongplattetopp samt spisplatta från Gaggenau. Det nedre planet har en separat del som idag nyttjas som gym med separat toalett i mosaik. Här finns också utrymme för tvättstuga samt utgång till dubbelgarage och en separat ingång.

Vind

På vindsvåningen finns två stora rum med spekakulär utsikt och målade trägolv. Vinden har badrum med dusch, handfat och toalett samt ett kök centralt placerat. Bakom badrummet ligger en tvättstuga.

Kök

Smakfullt platsbyggt lantkök från Kvänum i cremevitt och bänkskivor Carraramarmor. En stor svart AGA spis sätter prägel och sprider värme i hela köket. Fläkt från Miele. Utanpåliggande vask i keramik. Integrerad kyl och frys (Gaggenau) diskmaskin (Gaggenau). Spotlights i tak och svart/vit klinker på uppvärmt golv. I köket finns även A/C installerad. I direkt anslutning till köket finns ett sopnedkast direkt kopplat till soprummet nedanför.

Övrigt

Total boyta 616, biarea 86 kvm i källarplan, 19 kvm ej mätvärt utrymme på vinden.
Fiber finns indraget i fastigheten.
Uppvärmning via bergvärme (tre borrhål om 215, 215 resp 169 meters borrdjup), värmepump Nibe Fighter 1330-30 p9 30kW samt elpanna om 26 kW. Luftkonditionering i köket (Carrier). Vinkyl byggt i Huurre modulrum med thermopod dörr.
Uppvärmt dubbel garage med direktaccess till huset.
Larm finns installerat, rörelsedetektorer samt fönster och dörrlarm.

Driftskostnad

83.100 kr/år, varav
El: 11.000 kr/år
Uppvärmning: 35.000 kr/år
VA: 12.000 kr/år
Renhållning: 3.900 kr/år
Sotning: 1.200 kr/år
Försäkring: 20.000 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 3-plans villa med källare
Byggnadsår: 1916
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2017-03-31
Energiprestanda: 92 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Betong med underliggande isolering
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas kopplade
Bjälklag: Trä
Tak: Takpannor
Ventilation: Mekanisk till-och frånluft
Fastighetsbet: Rösunda 29:8

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 14.400.000 kr
Summa pantbrev: 18.000.000 kr
Tomtareal: 1.525 m2
Tomttyp: Trädgårdstomt med sjöutsikt
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Se fullständig beskrivning >