Knut Wallenbergs Väg 8

10 rum (296 + 136 m2). Unikt tillfälle att förvärva en arkitektritad villa i tidstypisk, stram dansk 60-talsdesign. Villan är ritad och uppförd av den danske arkitekten Henry Haubro Nielson som också bodde i huset fram till 2010. Huset, som figurerar i både inredningstidningar och fackpress, präglas av inne- och utemiljöer som flyter ihop och är en dröm för den design- och arkitekturintresserade. Denna villa från 1968 om totalt 383 kvm ligger i ett lugnt och insynsskyddat läge på återvändsgata centralt i Tattby, Saltsjöbaden., Huset har varsamt renoverats under ledning av arkitekt Thomas Sandell 2010. Öppna sällskapsytor med stora fönsterpartier mot trädgården, ateljé med härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti, kök i öppen planlösning med sällskapsrum, 5-6 sovrum, tre badrum, två öppna spisar, flera balkonger och stor terrass med pergola och kvällssol. Vacker trädgårdstomt om 1201 kvm med stor gräsmatta och solig uteplats. Garage, carport och parkeringsplats.
Ett perfekt boende för såväl barnfamiljen som vill ha närhet till skolor, daghem, lekplatser, idrottsplats, golfbana, centrum, bra kommunikationer och härlig natur. Men också en unik bostad för den arkitekturintresserade och designmedvetne.
Pris: 16.000.000 krKnut Wallenbergs Väg 8Saltsjöbaden, Nacka
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand070-746 64 00maria@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 10 rum + kök (varav 5 – 6 sovrum)Boarea: 296 m2 + biarea 136 m2 (faktiskt uppmätn norm SS 21054)Tomtareal: 1.201 m2
Upplåtelseform: FriköptByggnadsår: 1968Område: Saltsjöbaden, Kommun: Nacka

Entré plan
Välkomnande hall med avskiljande spaljé och kombinerad avhängning. Hallen öppnar upp mot sällskapsrum med öppen spis samt en ateljé med höga fönster och fantastiskt ljusinsläpp. Öppet trapphus i trä och mörka detaljer leder upp till övervåning eller ner till groventré och garage. Två till tre sovrum varav två med utgång till stenlagda terrasser. Rymlig tvättstuga med gott om förvaring och arbetsytor. I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare (Bosch), stort torkskåp och tvättnedkast från ovanvåningen. I tvättstugan ligger skiffer från Offerdal på golv med vattenburen golvvärme. Gäst wc med handfat, wc, skiffer på golv och målade väggar. Hela entréplan med tegelmurade väggar, mörka takbjälkar samt heltäckningsmatta i sisal/ull från Sicoma.

Övre plan
Övreplan med stort ljust sällskapsrum med öppen spis i öppen planlösning med kök. Stora fönsterpartier och utgång till trädgården eller balkonger. Master bedroom med badrum och walk in-closet, ytterligare två sovrum även de med badrum i anslutning till sovrummen. Övre plan med målade väggar, mörka träbjälkar, stora fönsterpartier, heltäckningsmatta i sisal/ull från Sicoma, flera utgångar till balkonger, trädgård och terrass.

Kök
Stilrent och platsbyggt kök i öppen planlösning med stora fönsterpartier och utgång till terrass och balkong. Köksluckor i furufaner och bänkskiva i ljus kalksten med infälld ho. Köksö med plats för upp till fyra personer och gott om förvaring. Spis med gashäll och två ugnar, integrerad diskmaskin samt side by side kyl/frys med vatten och ismaskin, samtliga från Smeg. Fläkt från Falmec och blandare från Vola. Matplats för omkring 10-12 personer. I köket finns sopnedkast som leder ned till soprummet.

Badrum
Badrum med dusch, fristående badkar i Corian och wc. Väggar i skiffer/vitmålade samt skiffer på golv (Offerdal), golvvärme (vattenburen). Handfat med lådkommod och spegel med lampa ovan. Samtliga blandare från Vola och övrig inredning från Dansani. Tvättnedkast för tvätt till tvättstugan. Från badrum nås terrass via balkongdörr. Ytterligare ett badrum med takfönster, handfat, dusch och wc. Kaklat med skiffer både på vägg och golv med golvvärme (el). Gott om förvaring både med spegelskåp ovan handfat och skåp på vägg. Blandare från Vola och övrig inredning från Dansani.

Souterrängplan
Trappa ner till groventré, bastu, förråd, pannrum och garage. Stor groventré med gott om förvaringsmöjligheter, separat klädkammare med flertalet garderober samt förrådsrum och pannrum. Putsade väggar och slipat betonggolv. Bastu med dusch delvis helkaklat med skiffer även här från Offerdal och vitmålade putsade väggar och blandare från Vola. Utgång till garage och carport. Ytterligare förråd om 25 kvm nås via carporten.

Övrigt
Härlig insynsskyddad trädgårds- och naturtomt om 1201 kvm med gräsmatta, rabatter och fruktträd. Solig terrass med pergola och trätrall. Ljudsystem från Sonos med högtalare i sällskapsrum på övre plan. Larm från Risco. Garage om 24 kvm med plats för en bil och carport utanför med plats för två bilar.

Läge
Centralt beläget mitt i Saltsjöbaden med närhet till såväl bra kommunikationer som till fin natur. Saltsjöbadens Idrottsplats liksom Saltsjöbadens golfklubb inom ett par minuters promenad, närhet till Samskolan, Igelboda skola, Neglinge Skola, dagis, och lekplatser. I Saltsjöbadens Centrum finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, bank, systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns även bibliotek och restauranger.

Fritid
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall och KSSS:s seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouting och mycket annat. För den kulturellt intresserade finns också ett brett utbud av konserter, konstutställningar, teaterföreställningar och föredrag.

Skolor
I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bl.a. Neglinge Skola, Da Vinciskolan, Igelboda Skola och Samskolan. Samskolan och Igelboda Skola ligger närmast och har båda låg- och mellanstadieverksamhet. Samskolan i Tattby har klass F6 till årskurs 9. Förskolor i området närmast fastigheten är; Neglingegård, Unike Förskola, Förskolan Nyckelpigan, Igelboda förskola, Da Vinci-förskolan och Berguddens Förskola.

Driftskostnad

73.370 kr/år, varav
El: 48.000 kr/år
VA: 7.000 kr/år
Renhållning: 2.270 kr/år
Sotning: 100 kr/år
Försäkring: 16.000 kr/år
Beräknat antal pers: 6 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla i suterräng med källare
Byggnadsår: 1968
Uppvärmning: Luft/vattenburen värmepump
Energideklaration: Utförd 2010-02-18
Energiprestanda: 112 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Betongplatta
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä och betong
Fasad: Tegel/träfasad
Fönster: Isolerglaskassetter
Bjälklag: Trä och betong
Tak: Takpapp
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: Tattby 12:2

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 6.923.000 kr
Summa pantbrev: 9.350.000 kr
Tomtareal: 1.201 m2
Tomttyp: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc. Last, Avtalsservitut: Villa mm, 01-IM8-65/5533

Se fullständig beskrivning >