Skogsövägen 8C, 2 tr

5 rum (148 m2). Med ett sjönära läge och med utsikt över Baggensfjärden ligger denna moderna lägenhet om 148 kvm. Kök i öppen planlösning med generösa sällskapsytor och stora fönsterpartier mot vattnet samt utgång till terrassen. En bra planlösning med tre sovrum, två badrum, separat klädkammare och en tvättavdelning med gott om förvaring. Privat parkeringsplats med tillhörande förråd i carport. Lägenheten disponerar en båtplats på den välbyggda betongbryggan med framdragen el och vatten. Välskött fastighet från 2001.
Pris: 11.950.000 krAvgift: 6.287 kr/mån.Skogsövägen 8C, 2 trSaltsjöbaden, Nacka
Ansvarig mäklare: Maria Engstrand070-746 64 00maria@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 5 (kök)Boarea: 148 m2 (faktiskt uppmätn norm SS 21054)Våning: 2/2, Hiss finns Avgift: 6.287 kr/mån. inkl värme, VA, TV(basutbud), bredband, IP-tel, parkeringsplats
Upplåtelseform: BostadsrättAndelstal: 3,24%Byggnadsår: 2001Förening: Brf Moranviken

Välkomnande ljus hall med gott om användningsmöjligheter och förvaring. I anslutning till entrén en gäst wc med dusch samt en klädkammare. Entrén öppnar upp mot den stora sällskapsavdelningen, med stort fönsterparti med utsikt över baggensfjärden och i öppen planlösning med köket och matplatsen. Ljus sällskapsrum med fönster från golv till tak, utgång till terrassen med utsikt över vattnet, fantastisk takhöjd och brutet tak samt förberett för braskamin. Tre sovrum alternativt arbetsrum/sällskapsrum med gott om fönster samt garderober. Separat tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp (AEG), bra arbetsytor och många garderober. Genomgående parkettgolv och vitmålade väggar.

Kök

Vitt ljust kök med gott om förvaring och med samtliga vitvaror i rostfritt från Electrolux. Arbetsbänk i trä med nedfälld ho. Plats för mindre köksbord alternativt köksö samt en större matplats för 10-12 personer.

Badrum

Det större badrummet med vitt kakel på väggar och golv. Dubbla handfat på vit kommod med lådor och skåp för förvaring. Ovan handfat en infälld spegel med spotlights ovanför. Badkar, wc, handdukstork och golvvärme (el).
Det andra badrummet med vitt kakel på väggar och golv. Dusch med glasväggar, handfat och wc samt golvvärme (el).

Övrigt

Medlem till föreningen har förtur till en båtplats på föreningens brygga rakt nedanför bostaden. En gediget byggd betongbrygga med el och vatten framdraget.
Saltsjöbaden med sitt läge i början av skärgården, sin tidstypiska bebyggelse och många kulturhistoriska miljöer erbjuder en unik boendemiljö mellan stad och skärgård. Vid Saltsjöbaden hotell finns trevliga butiker, gym, spa, yoga och restauranger samt trevliga bad. Med Saltsjöbanan tar man sig till Slussen på 30 minuter. Vaxholmsfärjorna trafikerar skärgården och city, de lägger till vid ångbåtsbryggan i gamla Saltsjöbaden. I Saltsjöbadens Centrum, vilket ligger ca 3 km bort, finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, bank, systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns också bibliotek, och restauranger.

Fritid

Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall och KSSS:s seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouting och mycket annat. För den kulturellt intresserade finns också ett brett utbud av konserter, konstutställningar, teaterföreställningar och föredrag.

Skolor

I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bl.a. Neglinge Skola, Da Vinci skolan, Igelboda skolan, Kunskaps skolan och Samskolan. Skolor i området närmst är Neglinge skola med klass F till årskurs 5. Samskolan i Tattby har klass F till årskurs 9. Förskolor i området närmast fastigheten är; Da Vinci-förskola, Ringgårdens förskola, Isis Förskola, Förskolan Nyckelpigan, Igelboda förskola, Förskolan Neglinge Gård och Berguddens Förskola.

Driftskostnad

12.000 kr/år, varav
El: 9.000 kr/år
Försäkring: 3.000 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggnadsår: 2001
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2008-09-04
Energiprestanda: 72 kWh/m2 (Atemp) och år
Fastighetsbet: Igelboda 24:3 Nacka kommun

Förening

Namn: Brf Moranviken
Information: Brf Moranviken äger och förvaltar fastigheten Igelboda 24:3 Nacka kommun med adresser Skogsövägen 8a-8c, 10a-10c, 12a-12c i Saltsjöbaden med nybyggnadsår 2001 och utgör 8 byggnader om totalt 36 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, samt en kontorslokal för uthyrning. Föreingen äger även en brygganläggning till vilken medlem har förtur till båtplats.
Samtliga lägenheter besiktigades under 2015 utan att några väsentliga anmärkningar påträffades. Under 2015 har takplåten på sydsidorna för de flesta bostadsenheterna målats. Målning och bättringsarbeten på vissa fasaddelar, fönster, altaner, balkonger och entrédörrar har genomförts. Vidare har golven i fyra trapprum renoverats.
Vissa administrativa garantifrågor med Skanska gällande stranden kvarstår fortfarande och förväntas ha avslutats under 2016.
Enligt underhållsplanen kan det bli aktuellt med vissa målnings- och snickeriarbeten på fasader och carports.
Till medlemmarnas förfogande finns parkeringsplatser för medlemmar och gäster.

Kabel-TV genom ComHem.

Januari 2018 planeras en avgiftshöjning om 3% samt med 2% från januari 2020.

Under 2016 har föreningen amorterat lån om 1 000 000 kr.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen om 1 120 kr och en pantsättningsavgift om 448 kr.

Se fullständig beskrivning >