Erstaviks Kvarnväg 15

8 rum (273 + 84 m2). I idylliska villakvarter på en lugn återvändsgata i Solsidan ligger denna mycket representativa grosshandlarvilla ritad av arkitekten Josef Östlihn. Elegant och smakfull villa med byggår 1913 om totalt 368 kvm med ett sjönära läge och barnvänlig trädgårdstomt. Genomgående renoverad med hög standard, fina bevarade originaldetaljer samt tidlösa och påkostade materialval. Entréplan med generösa sällskapsytor, härligt ljusflöde, eldstäder samt ett stort kök med trivsam matplats och öppen spis. På de övre planen finns flera sovrum samt två badrum. Källarplan med vinkällare, spaavdelning med separat wc samt gott om förråd. Vacker trädgård om 1.668 kvm med gräsmattor, fruktträd, rabatter, insynsskyddande häckar och fina träd. Pool i söderläge med trädäck och utomhusdusch i skyddat läge. Varmgarage om 30 kvm för två bilar. Perfekt representativt boende med gångavstånd till skolor, daghem, lekplatser och bra kommunikationer. Centralt belägen med närhet till såväl härlig natur som fantastisk skärgård.
Pris: På förfråganErstaviks Kvarnväg 15Saltsjöbaden-Solsidan, Nacka
Ansvarig mäklare: Per Jansson070-562 99 00per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 8 rum + kök (varav 4 – 5 sovrum)Boarea: 273 m2 + biarea 84 m2 (faktiskt uppmätn norm SS 21054)Tomtareal: 1.668 m2
Upplåtelseform: FriköptByggnadsår: 1913 tillbyggt 1994Område: Saltsjöbaden-Solsidan, Kommun: Nacka

Entréplan

Välkomnande entré med kapprum och gästtoalett, vackert trägolv. I hallen finns en trappa som leder upp till övre plan samt garderober och trappa till källaren. Stort vardagsrum med vackert burspråk och en fin öppen spis. I anslutning till vardagsrummet ligger en generös matsal med utgång till trädgården. Ljust bibliotek/arbetsrum med väggfasta bokhyllor och skåp, rummet delas av mot vardagsrum med skjutdörrar. Härligt stort och luftigt kök i anslutning till matsalen med plats för stort köksbord. Vackra golv i fiskbensparkett, oljat massivt trägolv i köket. Vacker utsikt över Erstaviken från i stort sett alla rum.

Plan 1 tr

Allrum, som enkelt kan byggas om till sovrum eller arbetsrum, med utgång till balkong i öst som ger morgonsol. Master bedroom med två stora klädkammare och utgång till balkong i söder med härligt utsikt över vattnet. Ytterligare ett generöst sovrum. Stilrent badrum. Genomgående nåtade trägolv. Vacker utsikt över vattnet från i stort sett alla rum.

Plan 2 tr

Två sovrum, badrum och stort förråd. Utgång till balkong i söder. Genomgående nåtade trägolv. Uppgång till oinredd vind.

Källarplan

Rum som med fördel kan användas som gästrum alternativt kontor. Spaavdelning med bastu, dusch och toalett. Fräsch och praktisk inredd tvättavdelning. Förråd med bl.a. bergvärmeanläggning, kaklade väggar och klinkergolv. Vinkällare och två förråd.

Kök

Platsbyggt och mycket trivsamt klassiskt kök från Alsike med härligt ljusinsläpp och öppen spis. Vit skåpsinredning i massivt trä samt matplats för 8-10 personer. I köket finns bänkskivor i svart granit och stänkskydd i vitt kakel, dubbla infällda diskhoar samt diskho vid induktionshäll, stora och bra arbetsytor samt gott om förvaring med bla platsbyggt vitrinskåp. Induktionshäll, mikro, ugn och fläkt, samtliga från Huskvarna förutom fläkten som är från Siemens. Integrerad diskmaskin från Miele samt kyl och frys från Elektrolux. Stort skafferi. Massivt ekgolv med vattenburen golvvärme.

Badrum

På entréplanet finns gästtoalett med wc och handfat, pärlspånt/målade väggar och klinkergolv.
På plan 1 tr finns ett smakfullt badrum med skifferplattor på golv, helkaklade vita väggar och vitmålat trätak. Dubbla handfat med kommod, badrumsskåp med spegel, ovalt badkar, wc och dusch med minimosaik och glasdörrar. Golvvärme (el) och spotlights i tak (LED).
På plan 2 tr finns ett badrum med klinkergolv och målade/minimosaik/kakel på väggar. Wc, handfat och dusch. Spotlights i tak (LED).
På källarplanet finns ett spa med klinkergolv och kaklade/målade väggar i vitt. Fönster som ger fint ljusinsläpp. Dusch med glasdörrar, bastu samt toalett med wc och handfat. Golvvärme (el).
Tvättstuga med schackrutigt klinkergolv och målade väggar i vitt. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Miele. Tvättbänk med ho samt skåpsförvaring.

Trädgård

Vacker uppvuxen trädgård med nyanlagda gräsmattor samt fruktträd, rabatter, insynsskyddande häckar och fina träd. Stensatt uteplats vid huset. Pool i skyddat söderläge med trädäck i exklusivt Ipé samt utomhusdusch, härlig utsikt över havet. Mått 6,5 x 3,5 m och ett djup på 1,5 m. Vidbyggt varmgarage med plats för två bilar. Redskapsförråd, lekstuga och poolhus.

Övrigt

Fastigheten har genomgått en totalrenovering 1993/1994, inkluderat tillbyggnad ovan garage (kök). Fastigheten har sedan dess renoverats löpande. Badrummen på övre plan och vindsplan renoverades 2012. Fiber finns indraget. Komplett exteriör ommålning av hus och bodar samt omkittning av samtliga fönster 2015. Tak omlagt med lertegel 2015. Trappor och kantsten i Bohusgranit lagda 2016.

Driftskostnad

53.100 kr/år, varav
El: 35.000 kr/år
VA: 6.000 kr/år
Renhållning: 2.100 kr/år
Sotning: 500 kr/år
Försäkring: 8.000 kr/år
Övrigt: 1.500 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 2½-plans villa med källare
Byggnadsår: 1913 tillbyggt 1994
Uppvärmning: IVT bergvärme (2 borrhål 2x120m) från -02, ny pump (Nibe) o vvb (Nibe) -16
Energideklaration: Utförd 2017-02-14
Energiprestanda: 56 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Puts/träpanel
Fönster: Kopplade fönster från 1913, isolerglas från 1994
Bjälklag: Trä
Tak: Tak omlagt 2015
Utv. plåtarbete: Plåt
Fastighetsbet: Solsidan 18:7

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 7.069.000 kr
Summa pantbrev: 2.350.000 kr
Tomtareal: 1.668 m2
Tomttyp: Trädgårdstomt med sjöutsikt
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.

Se fullständig beskrivning >