Erstaviks Kvarnväg 15

10 rum (273 + 84 m2). I idylliska och naturnära villakvarter, på en lugn och mycket eftertraktad återvändsgata i Solsidan, ligger denna vackra och representativa grosshandlarvilla från 1913 om totalt 368 kvm i mycket gott skick. Fin sjöutsikt över Erstaviken, plan och barnvänlig trädgårdstomt med pool samt ett sjönära läge. Villan är genomgående renoverad till en hög standard med fina bevarade originaldetaljer samt tidlösa och påkostade materialval. Entréplan med generösa sällskapsytor, härligt ljusflöde, eldstäder samt ett stort lantkök med trivsam matplats och öppen spis. På de övre planen finns flera utmärkta sovrum samt två stilrena badrum. Källarplan med gästrum, vinkällare, spaavdelning med separat wc samt gott om förråd. Helt insynsskyddad trädgård om 1.668 kvm med gräsmattor, fruktträd, rabatter, häckar samt magnifika träd. Härlig pool i söderläge med trädäck och utedusch. Varmgarage om 30 kvm för två bilar. Huset är energisnålt med mycket låga driftskostnader. Nära till fantastisk natur, skolor, daghem, lekplatser och bra kommunikationer. Villan är ritad arkitekt Josef Östlihn.
Utgångspris: 18.500.000 krErstaviks Kvarnväg 15Saltsjöbaden-Solsidan, Nacka
Ansvarig mäklare: Per Jansson070-562 99 00per@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 10 rum + kök (varav 4 – 6 sovrum)Boarea: 273 m2 + biarea 84 m2 (faktiskt uppmätn norm SS 21054)Tomtareal: 1.668 m2
Upplåtelseform: FriköptByggnadsår: 1913 tillbyggt 1994Område: Saltsjöbaden-Solsidan, Kommun: Nacka

Entréplan

Välkomnande entré med kapprum, garderober, gästwc och trägolv. I hallen finns en trappa som leder upp till de övre planen. Från hallen kommer man in i ett stort och rymligt vardagsrum med vackert burspråk samt öppen spis. I anslutning till vardagsrummet ligger en generös matsal med utgång till trädgården. Ljust bibliotek/arbetsrum med platsbyggda bokhyllor och skåp, rummet delas av mot vardagsrum med skjutdörrar. Intill matsalen ligger ett härligt och stort lantkök med matplats för många gäster. Vackra golv i fiskbensparkett, oljat massivt ekgolv i köket. Fin utsikt över Erstaviken från i stort sett alla rum.

Mellanplan

Allrum, som enkelt kan byggas om till ytterligare ett sovrum eller arbetsrum. I allrummet finns ett linneskåp. Utgång till balkong i öster med morgonsol. Master bedroom med två stora klädkammare och utgång till balkong i söder med härligt utsikt över vattnet. Ytterligare ett generöst sovrum med en klädkammare. Stilrent badrum med badkar och separat dusch. Genomgående nåtade trägolv.

Övre plan

Två bra sovrum, varav ett har en stor klädkammare. Badrum med dusch samt ett stort förråd. Utgång till balkong i söder. Genomgående nåtade trägolv. Uppgång till oinredd vind.

Källare

Rum som med fördel kan användas som gäst- /sovrum alternativt kontor. Spaavdelning med bastu, dusch och toalett. Fräsch och praktisk inredd tvättavdelning. Stort förråd med kaklade väggar och klinkergolv med bl a bergvärmepump och poolpump mm. Generös och inredd vinkällare i svalt norrläge samt ytterligare två förråd.

Kök

Stort och platsbyggt klassiskt kök från Alsike med härligt ljusinsläpp och öppen spis. Vit skåpsinredning i massivt trä samt matplats för 8-10 personer. I köket finns bänkskivor i svart granit och stänkskydd i vitt kakel, dubbla infällda diskhoar samt diskho vid induktionshäll, stora och bra arbetsytor samt gott om förvaring med bla platsbyggt vitrinskåp. Induktionshäll, mikro, ugn och fläkt, samtliga från Huskvarna förutom fläkten som är från Siemens. Integrerad diskmaskin från Miele samt kyl och frys från Electrolux. Stort skafferi. Massivt ekgolv med vattenburen golvvärme.

Badrum

På entréplanet finns en gästwc med handfat, pärlspont/målade väggar och klinkergolv.
På mellanplanet finns ett smakfullt badrum med skifferplattor på golv, helkaklade vita väggar och vitmålat trätak. Dubbla handfat med kommod, badrumsskåp med spegel, ovalt badkar, wc och separat dusch med minimosaik och glasdörrar. Golvvärme (el) och spotlights i tak (LED).
På övre planet finns ett badrum med klinkergolv och minimosaik/kakel på väggar. Wc, handfat och dusch. Spotlights i tak (LED).
På källarplanet finns ett spa med klinkergolv samt kaklade och målade väggar i vitt. Fönster som ger fint ljusinsläpp. Dusch med glasdörrar, bastu samt toalett med wc och handfat. Golvvärme (el).
Tvättstuga med schackrutigt klinkergolv och målade väggar i vitt. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Miele. Tvättbänk med ho samt skåpsförvaring.

Trädgård

Vacker uppvuxen trädgård med nyanlagda gräsmattor samt fruktträd, rabatter, insynsskyddande häckar och magnifika träd. Stensatt uteplats vid huset. Pool i skyddat söderläge med trädäck i exklusivt Ipé samt utomhusdusch. Mått 6,5 x 3,5 m och djup på 1,5 m. Härlig utsikt över Erstaviken. Varmgarage med plats för två bilar. Rymlig bod där den ena delen används som redskapsförråd och den andra delen som lekstuga. Ytterligare en bod i anslutning till poolen. I trädgården finns ett automatiskt och ljusstyrt el-belysningssystem med 12 ljuskällor; fasadlampor, lampor på grindstolpar och lyktstolpe. Dubbla uttag för motorvärmare/billaddning vid garageuppfart.

Övrigt

Fastigheten byggdes till under 1993/1994 (tillbyggnad kök) samt har därefter löpande renoverats och är i mycket gott skick. Badrummen på övre plan och vindsplan renoverades 2012. Fiber finns indraget. Trådlöst och nätbundet nätverk i hela huset. Stor utbyggt kabeltvsystem. Komplett exteriör ommålning av hus och bodar samt omkittning av samtliga fönster 2015. Tak omlagt med lertegel 2015. Trappor och kantsten i Bohusgranit lagda 2016. Två balkonger totalrenoverades 2015 och liggande huspanel har delvis bytts ut under 2015. Samtliga kontakter och brytare i huset byttes ut under 2016. Huset är mycket energisnålt med mycket låga driftskostnader och med lägre energiförbrukning (47 kWh/m2) än kravet vid nyproduktion (55 kWh/m2). Radonmätning är utförd med värden långt under gränsvärden. Huset har ett komplett larmsystem inkl direktlarm till polis. Samtliga källarfönster har karmlås och fönster i garaget är gallerförsedda. NIBE bergvärmepump från 2016 och vvb från 2016 (dubbla borrhål 2×120 m). Värmepumpen värmer även poolen. I huset finns gott om förråd och utmärkt förvaring. Fastigheten har endast haft fem ägare under drygt 100 år.

Driftskostnad

53.100 kr/år, varav
El: 35.000 kr/år
VA: 6.000 kr/år
Renhållning: 2.100 kr/år
Sotning: 500 kr/år
Försäkring: 8.000 kr/år
Övrigt: 1.500 kr/år
Beräknat antal pers: 3 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 2½-plans villa med hel källare
Byggnadsår: 1913 tillbyggt 1994
Uppvärmning: NIBE bergvärmepump från 2016 och vvb från 2016 (dubbla borrhål 2×120 m).
Energideklaration: Utförd 2017-03-01
Energiprestanda: 47 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Puts/träpanel
Fönster: Kopplade fönster från 1913, isolerglas från 1994
Bjälklag: Trä
Tak: Tak omlagt 2015
Utv. plåtarbete: Plåt
Fastighetsbet: Solsidan 18:7

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 7.069.000 kr
Summa pantbrev: 2.350.000 kr
Tomtareal: 1.668 m2
Tomttyp: Trädgårdstomt med sjöutsikt
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.

Se fullständig beskrivning >