Gökvägen 6

10 rum (487 + 74 m2). På härlig strandtomt med fantastisk vy över Vårgärdssjön i Saltsjöbaden ligger denna stilrena och storslagna funkisvilla, om totalt 561 kvm, med byggår 1936 ritad av arkitekten Ture Wennerholm. Huset ligger privat och ostört på en härlig parklikande tomt i sydväst och ramas vackert in av en mur och har en grindförsedd gruslagd uppfart. Härliga och generösa sällskapsytor, stora fönsterpartier, vacker eldstad och vidsträckt sjöutsikt. Stort och rymligt kök. Sovrumsavdelning med fyra bra sovrum varav tre i fil mot sjösidan. I stort sett samtliga sovrum har eget badrum. Ytterligare ett sovrum en trappa upp. Härligt ljusflöde och strålande sjöutsikt från i stort sett samtliga rum. Garage och gästhus. Egen brygganläggning med bastubyggnad. Storslagen och vidsträckt sjöutsikt med sol från morgon till kväll samt ett mycket privat och ostört läge.
Pris: 40.000.000 krGökvägen 6Saltsjöbaden-Solsidan, Nacka
Ansvarig mäklare: Per Jansson070-562 99 00per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 10 rum + kök (varav 5 – 6 sovrum)Boarea: 487 m2 + biarea 74 m2 (faktiskt uppmätn norm SS 21054)Tomtareal: 6.040 m2
Upplåtelseform: FriköptByggnadsår: 1936 Renoverad under 1990-taletOmråde: Saltsjöbaden-Solsidan, Kommun: Nacka

Entréplan

Välkomnande möblerbar hall med gästtoalett och kapprum, vackert golv i kolmårdsmarmor. Magnifikt vardagsrum med härligt fönsterparti mot vattnet samt öppen spis. Angränsande fantastisk matsal med strålande ljusinsläpp, fyra franska balkonger samt utgång till balkong mot vattnet. Stort bibliotek och angränsande arbetsrum med dolda ljuslister. Från hallen når man den storslagna terrassen samt den fina trädgården. Entré/hall med plats för ytterkläder samt gästtoalett. Stort och ljust kök med angränsande serveringsrum med serveringskåp upp till tak. Sovrumsavdelning med fyra bra sovrum varav tre i fil mot vattnet. Samtliga sovrum, förutom ett, har eget badrum och master bedroom har även en klädkammare. Sällskapsrummen har generös takhöjd, fantastiskt ljusflöde och vackra parkettgolv i original. Sovrumsavdelningen har parkettgolv.

Plan 1 tr

En trappa upp finns ytterligare ett sovrum samt toalett. Råvind med plats för förvaring.

Källarplan

Svale med gott om förvaringsutrymmen. Tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp samt tvättbänk med ho. Ett flertal förråd. Träningsrum med angränsande bastu och dusch. Pannrum med bergvärmeanläggning, oljepanna och oljetank om 6 kbm.

Kök

Stort och luftigt kök med angränsande serveringsrum. Köket är mycket funktionellt och har gott om förvaring och avställningsytor. Vita spegelluckor, bänkskiva i trä, stänkskydd i jämtländsk kalksten samt massivt trägolv. Extra bred induktionshäll från Constructa samt fläkt från Thermex. Diskmaskin från Samsung, extra bred kyl/frys från Amana, inbyggd ugn från Elektrolux samt frys från Elektrolux. Köksö på hjul med gott om extra förvaring och avställningsyta. Matplats med plats för många.

Badrum

I anslutning till master bedroom finns ett stort och ljust badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Fönster som ger fint ljusinsläpp och vädringsmöjligheter. Kommod med dubbla handfat och infällda badrumsskåp med speglar ovan. Dusch med glasdörr, inbyggt badkar, wc och handdukstork. Spotlights i tak och golvvärme.
Tre toaletter med handfat och wc.
Ytterligare två helkaklade badrum med klinkergolv. Handfat, wc och dusch. Spotlights i tak och golvvärme.

Övrigt

Angränsande gästhus, om 26 kvm, innehållande ett stort rum med murad öppen spis samt ett badrum med wc, handfat och toalett. Garage med plats för en bil om 19 kvm. Parkeringsmöjlighet utanför garaget. Huset har genomgått en totalrenovering under 1990-talet.
Arkitekten Ture Wennerholm har bla ritat Tennisstadion. Han samarbetade även med den mycket inflytelserika arkitekten Gio Ponti i arbete med det Italienska Institutet som uppfördes i Diplomatstaden 1957-1958.

Area:
Boarea: 487 kvm fördelat på suterrängvåning om 36 kvm, entrévåning 387 kvm, övervåning 38 kvm samt gästhus 26 kvm. Gästuhus uppskattat från ritning.
Biarea: 74 kvm, utgörs av källare.
Ej mätvärt utrymme (begränsad takhöjd, ej beträdvärt golv): 274 kvm fördelat på källare 192 kvm (utgrävd, ej utgrävd krypgrund) och vind 82 kvm (vindsförråd).

Trädgård

Avskild och grönskande tomt med högt läge, fina gräsmattor och naturtomt. I trädgården finns en springbrunn av Tore Strindberg och en staty i sten av Sten Lindberg. Ett flertal härliga terrasser med sjöutsikt. Söderläge och storslagen utsikt över Vårgärdssjön. Brygganläggning med bastubyggnad om 12 kvm.

Driftskostnad

146.044 kr/år, varav
El: 77.496 kr/år
Uppvärmning: 36.000 kr/år
VA: 10.000 kr/år
Renhållning: 2.548 kr/år
Försäkring: 20.000 kr/år
Beräknat antal pers: 5 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår: 1936 Renoverad under 1990-talet
Uppvärmning: Bergvärme och solvärme från 2011, kompl. oljepanna
Energideklaration: Utförd 2017-04-12
Energiprestanda: 178 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundmur: Krypgrund
Stomme: Betong
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas och 3-glasfönster
Bjälklag: Trä/betong
Tak: Plåt
Fastighetsbet: Solsidan 46:5

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 16.800.000 kr
Summa pantbrev: 11.000.000 kr
Tomtareal: 6.040 m2
Tomttyp: Kuperad strand/trädgårds/naturtomt
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.
Servitut etc. Inskrivning, Avtalsservitut villa, 37/2463

Se fullständig beskrivning >