Havsstigen 4

9 rum (505 + 104 m2). På en av Saltsjöbadens mest eftertraktade adresser med svårslaget läge vid vattnet och fantastisk vy över Erstaviken ligger denna exklusiva villa, om totalt 662 kvm plus sjöstuga om 34 kvm, med pool och strandtomt. En unik möjlighet att förvärva en av de få villorna med bästa läge vid vattnet på en lugn och privat återvändsgata. Huset ligger på en magisk parkliknande tomt i sydväst som sluttar ner mot Erstavikens glittrande vatten. Stenlagt uterum med tak och utomhusjacuzzi. Stor och påkostad brygganläggning med tre bryggor, gästhus och bastu. Segelbåtsdjup. Tomten inramas av skyddande mur och grindförsedd stenlagd uppfart, omgärdad av två dubbelgarage. Härliga och generösa sällskapsytor, eldstad och stilrent kök från Minotti. Upp till sex sovrum, fyra badrum, två gäst-wc, stor vinkällare samt exklusiv spa-avdelning. Storslagen och vidsträckt sjöutsikt med sol från morgon till kväll samt ett mycket privat och ostört skärgårdsnära läge.
Pris på förfråganHavsstigen 4Saltsjöbaden-Solsidan, Nacka
Ansvarig mäklare: Per Jansson070-562 99 00per@perjansson.se
Kontakta mäklaren för visning.
Fler fakta. Antal rum: 9 rum + kök (varav 5 – 6 sovrum)Boarea: 505 m2 + biarea 104 m2 (SS 21054:2009)Tomtareal: 4.759 m2
Upplåtelseform: FriköptByggnadsår: 1940 ombyggt 1992Område: Saltsjöbaden-Solsidan, Kommun: Nacka

Välkomnande hall med stort kapprum och elegant gäst-wc. En vacker rundad trappa leder upp till den magnifika och ljusa sällskapsdelen. Sällskapsrum, matsal och exklusivt kök i öppen planlösning med fri och storslagen sjöutsikt. Det generösa sällskapsrummet med en vacker öppen spis har tre glasade dubbeldörrar ut till en storslagen terrass med pool. Även matsalen med öppen spis (gasol) har tre glasade dubbeldörrar ut till terrassen. Sällskapsrummen har kassettak med spotlights, ekgolv och en storslagen vy. Stort och exklusivt kök vitt och svart från Minotti med intilliggande matsal. Generöst och rymligt master bedroom med balkong, dressingroom och stort exklusivt badrum med ovalt badkar, med inredning från Boffi. Vacker spa-avdelning i minimosaik och marmor. Vinkällare med takvalv och kurbitsmålningar. Ytterligare fyra utmärkta sovrum, varav två med tillhörande badrum och två med gemensamt badrum. Tvättstuga på entréplan.
Sjöstuga med bastu och kök. Stor brygganläggning, plats för sittgrupp under tak samt förråd. Stenlagt uterum med tak och utomhusjacuzzi ute på en klippavsats med enastående sjöutsikt. Härlig uppvuxen trädgård med stenlagd gårdsplan, gräsmattor, planteringar och stenlagda uteplatser.

Kök

Smakfullt platsbyggt kök från Minotti med köksö. Stilrent inrett med vita och svarta luckor och bänkskiva i svart granit och vit Corian. Generös köksö med infälld extra bred induktionshäll med grill, bänkfläkt, ho och förvaring under. Hel rostfri kyl och frys, dubbla diskmaskiner, vinkyl, inbyggd varmluftsugn och tallriksvärmare. Samtliga vitvaror är från Gaggenau, förutom en diskmaskin som är från Miele. Spotlights i tak.

Badrum

På entréplanet och första våningen finns två sobra gästtoaletter med inredning från Boffi, wc, handfat, väggar och golv i svart marmor.

Stilrent exklusivt badrum intill master bedroom med inredning från Boffi. Ovalt fristående badkar, dubbla takduschar, golv och väggar i svart marmor. Dubbla handfat och underskåp samt hel garderobsvägg. Handdukstork och golvvärme spotlights i tak.

Två helkaklade badrum på andra våningen, varav ett med dusch och det andra med badkar.
Ytterligare ett badrum i svart marmor med dusch och wc finns i anslutning till gästsovrum på entréplan.

Sjöstuga

Nere vid vattnet finns en stor, påkostad brygganläggning samt sjöstuga om 34 kvm med en mycket trevlig relaxavdelning med sittgrupp, bastu med fin sjöutsikt samt kök, sovloft, wc och dusch. Stort trädäck med gott om plats för matgrupp och solstolar under tak. Vid bryggan är det ca 2,5 meter djupt och längst ut på bryggan ca 5,0 meter djupt.

Övrigt

Bergvärme. Luftkonditionering på första och andra våningen. Pool om 10 x 5 meter uppvärmd via bergvärme med automatiskt poolskydd. Elektriska grindar.
Två dubbel garage om 35 kvm respektive 34 kvm.

Driftskostnad

180.963 kr/år, varav
El: 125.792 kr/år
VA: 25.570 kr/år
Renhållning: 5.000 kr/år
Sotning: 269 kr/år
Försäkring: 24.332 kr/år
Beräknat antal pers: 4 personer

Byggnad

Byggnadstyp: Tvåplanshus med källare i souterräng
Byggnadsår: 1940 ombyggt 1992
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2016-10-12
Energiprestanda: 150 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Krypgrund/Platta på mark
Grundmur: Betong och lecasten
Stomme: Trä
Fasad: Puts och delvis trä
Fönster: Isolerglaskassetter. Kopplade 2-glas.
Bjälklag: Trä
Tak: Enkupigt tegel
Utv. plåtarbete: Koppar
Ventilation: Mekanisk
Fastighetsbet: Solsidan 37:27

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 32.600.000 kr
Summa pantbrev: 20.000.000 kr
Tomtareal: 4.759 m2
Tomttyp: Strandtomt
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.
Servitut etc. Last, Avtalsservitut: Villa mm, 01-IM8-44/1588

Se fullständig beskrivning >