Ringvägen 56C - SÅLD

9 rum (240 + 23 m2). Med underbart sjöläge i sydväst och mycket fin utsikt över Neglingeviken och Uppenbarelsekyrkan ligger denna smakfullt renoverade enplansvilla. Villan ligger precis vid vattenbrynet och har ett lugnt och privat läge i idylliska villakvarter i Rösunda. Huset är byggt runt ett fantastiskt och insynsskyddat atrium, med plats för loungegrupp och matplats, som fungerar som ett extra vardagsrum stora delar av året. Egen brygga med sol från morgon till kväll samt en stenlagd uteplats precis ovanför vattnet med härlig morgon- och kvällssol. Rymligt vardagsrum, matsal samt stilrent kök med öppen spis. Fem sovrum, två badrum, gästwc och tvättstuga. Bergvärme. Sjöutsikt från i princip samtliga rum. Genomgående smakfull inredning samt hög kvalitet i material och utformning. Hela huset har en härlig atmosfär och ett mycket fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier mot vattnet i flera väderstreck.
Pris: 22.000.000 kr Ringvägen 56C Saltsjöbaden-Rösunda, Nacka
Ansvarig mäklare: Elisabeth Hallberg 073-332 32 44 elisabeth@perjansson.se
Fler fakta. Antal rum: 9 rum och kök (varav 5 sovrum) Boarea: 240 m2 + biarea 23 m2 Tomtareal: 1.587 m2
Upplåtelseform: Friköpt - Småhus Byggnadsår: 1973

Hall med stengolv och stor intilliggande klädkammare med utmärkt förvaring. Invid hallen finns ett bra sovrum med garderober. En trappa leder upp till ett sovrum/arbetsrum med fin vy över vattnet. Från hallen kommer man vidare in i ett rymligt och ljust vardagsrum med stora fönsterpartier med glasdörrar ut mot ett härligt insynsskyddat atrium/innergård med fina utblickar mot Neglingeviken. Intill vardagsrummet finns en matsal samt ett tilltalande kök med köksö och öppen spis. I vardagsrummets förlängning finns ett utmärkt arbetsrum/tv-rum och efter det kommer man in i master bedroom. Master bedroom har en slående sjöutsikt, utgång till en solig balkong under tak, hel garderobsvägg samt ingång till sobert badrum med dusch. I husets andra del finns en separat avdelning med ytterligare ett generöst vardagsrum, två sovrum samt badrum. I anslutning till vardagsrummet finns bra förvaring i inbyggda garderober, panoramafönster mot vattnet och Saltsjöbadens kyrka samt utgång till det härliga atriumet. Bakom köket finns en praktisk tvättstuga. Groventré med plats för avhängning, ingång till stilrent gästwc samt pannrum med förvaring och bergvärmeanläggning.

Modernt och smakfullt kök med en härlig öppen spis med eldrivet rotisserie, platsbyggt kök från Bulthaup med ljust grå köksluckor och arbetsbänkar i rostfritt. Stor köksö med bardisk med fyra sittplatser. I köket finns en rostfri kyl/frys från Fisher&Paykel med vatten och ismaskin. Extra bred ugn från Gaggenau, induktionshäll från Bosch med inbyggd köksfläkt ovanför. Integrerad diskmaskin från Siemens. Stora skjutdörrar i glas (Hajom) mot den fina stenlagda innergården där det finns stor matplats, loungegrupp och infällda planteringar med fin grönska.

I direkt anslutning till master bedroom finns ett stilrent helkaklat badrum med ljusgrå kalksten. Handfatskommod i Corian med förvaring under och spegel ovan. Vägghängd wc (Duravit) med gott om dold förvaring ovanför samt dusch med glasvägg och takdusch. Golvvärme (el) och infällda spotlights i tak. Blandare och armaturer från Vola. Handfatsbänken är förberedd så ett till handfat enkelt kan installeras.

Ytterligare ett nyrenoverat badrum med grått kalkstensgolv (Gotländsk Norrvange) och kaklade väggar i ljust beige. Dusch med tak- och sidoduschar (Dornbracht), glasdörr (Rimadesio) och sittbänk. Handdukstork (el), golvvärme (el), dubbla handfat i Corian med förvaring under, blandare från Vola samt vägghängd wc (Duravit) med bra dold förvaring i bänk. Spegel med belysning samt infällda spotlights i tak. Glasdörr mot trädgården för smidig access ner till bryggan.

Rymlig och helkaklad gästwc med handfat i Corian samt lådor och hylla under. Handdukstork (el) och vägghängd wc (Duravit).

Innanför köket finns en utmärkt tvättstuga med diskho, bra förvaring, arbetsbänkar och kalkstensgolv. Tvättmaskin (Bosch) och torktumlare (Bosch) samt vinkyl.

Mycket fin och solig strandtomt i sydväst som sluttar svagt ner mot klipporna och den egna bryggan i Neglingeviken. Villan är, på ett mycket tilltalande sätt, formad som en hästsko där centrum utgörs av en stor och skyddad atriumgård med stenläggning av Höganässten, glasdörrar in mot husets alla delar samt fina planteringar av bok. Atriumet fungerar som ett mycket stort extra sällskapsrum och används flitigt från tidig vår till sen höst tack vare sitt skyddade och soliga läge. Dessutom har man en fantastiskt fin utblick över vattnet och omkringliggande natur. Precis ovanför vattnet på en klippa finns ytterligare en mycket fin stenlagd uteplats där den sista kvällssolen kan avnjutas. Vid den prydliga infarten till huset finns en trägrind, uppställningsplats för flera bilar, stenläggningar varvat med grus och cortenstål samt fina planteringar och insynsskyddande bokhäckar. Stort förråd, i direkt anslutning till huset och groventrén, ger mycket god förvaring och plats för cyklar mm.

Område
Saltsjöbaden med sitt läge i början av skärgården, sin tidstypiska bebyggelse och många kulturhistoriska miljöer erbjuder en unik boendemiljö mellan stad och skärgård. Vid Saltsjöbadens hotell finns trevliga butiker, gym, spa, yoga och restauranger samt trevliga bad. Saltsjöbanan nås från fastigheten på tio minuter och från Ringvägens station tar man sig till Slussen på 30 minuter. I Saltsjöbadens Centrum, vilket ligger ca 3 km bort, finns social och kommersiell service samlad. Vårdcentral, apotek, bank, systembolag, två livsmedelsbutiker och ett flertal specialbutiker. Där finns också bibliotek och restauranger.


Fritid
Saltsjöbaden erbjuder många möjligheter till ett aktivt fritidsliv både för barn och vuxna. Förutom strövområden, finns 9- och 18-håls golfbana, tennisbanor, tennishall, slalombacke med lift, simhall och KSSS:s seglingsverksamhet för alla åldrar. För barnen finns dessutom fotbolls- och ishockeylag, balettundervisning, gymnastik, körverksamhet, sjöscouting och mycket annat. För den kulturellt intresserade finns också ett brett utbud av konserter, konstutställningar, teaterföreställningar och föredrag.


Skolor
I Saltsjöbaden finns ett flertal skolor bl.a. Da Vinci skola, Neglinge skola, Igelboda skola, Kunskapsskolan och Samskolan. Skolor i området närmst är Da Vinci skolan med klass F till årskurs 5. Samskolan i Tattby erbjuder klass F till årskurs 9. Förskolor i området närmast fastigheten är; Da Vinci-förskola, Pärlans förskola, Ringgårdens förskola, Isis Förskola, Förskolan Nyckelpigan, Igelboda förskola, Förskolan Neglinge Gård och Berguddens Förskola.

Samfällighet, gemensamhetsanläggning, servitut

Andel i samfällighet/GA: Rösunda GA:2
Last, Officialservitut: Utrymme, 0182K-15/1969
Last, Avtalsservitut: Brygga mm, 01-IM8-73/10270

Driftskostnad

69.702 kr/år, varav
El: 42.996 kr/år
Vatten/Avlopp: 7.561 kr/år
Renhållning: 1.458 kr/år
Försäkring: 17.687 kr/år
Beräknat antal pers: 5 personer

Byggnad

Byggnadstyp: 1 plansvilla
Byggnadsår: 1973
Uppvärmning: Bergvärme
Energideklaration: Utförd 2014-06-19
Energiprestanda: 124 kWh/m2 (Atemp) och år
Grundläggn: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Koppar, Plåt
Ventilation: Självdrag
Fastighetsbet: Rösunda 14:3

Allmänt om fastigheten

Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 12.249.000 kr
Summa pantbrev: 8.207.000 kr
Tomtareal: 1.587 m2
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc.
0182K-15/1969.1 Officialservitut
Nacka Rösunda GA:2 Gemensamhetsanläggning
01-IM8-73/10270.1 Avtalsservitut 1973-10-24

Se fullständig beskrivning >